Sahte İş görememezlik Belgesi
Merhaba arkadaşlar 2014 Kasım ayında hastanelere yazılım hizmeti sağlayan bir yazılım firmasında çalışırken bir arkadaşıma iş görememezlik belgesi düzenledim. Yazılım firmasının açığı vardı ve doktor kullanıcısını açıp arkadaşıma 10+10 günlük iş görememezlik belgesi düzenledim. Arkadaşım belediye de taşeron işçi konumundaydı ve spor bakanlığının açtığı bir kurs için il dışına çıkmak zorundaydı, lakin hizmet süresinin bir yılı doldurmaması ve amirinin izin konusunda sıkıntı yaratması sebebiyle ona bir iyilik amacıyla raporu yazdım. Raporu yazarken hiçbir şekilde benimle alakası olmayan kullanıcılar kullandığım için beni bulamadılar ama arkadaşımın bilgilerine ulaştılar ve beni işten çıkardılar. Çıkarken durumu bu şekilde izah ettim ve savunmama da olduğu gibi yazıp işten ayrıldım. Şimdi bu gün İzmir Mali Şube'den aradılar ve ifadeye çağırdılar. Arkadaşım banka hesabına çıkarılan rapor ücretlerini çekmiş harcamış, kendisinden tek kuruş talep etmedim, almadım hatta bir yemeğini bile yemedim.
Sonuç: Bu suç ve sebepleri göz önünde bulundurulduğunda alacağım muhtemel ceza, iyi hal indirimi, para cezasına çevrilme ihtimali gibi konularda bilgi verebilir misiniz lütfen. Ayrıca güvenlik açıkları sebebiyle firmaya çamur atsam bana ne gibi bir geri dönüşü olur? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Sahte İş görememezlik Belgesi
Bu belge resmi belge niteliğinde sanıyorum resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanabilirsiniz güvenlik açığı olmayaydı ben de yapamayaydım gibi savunmalar çok muteber olmaz kanımca avukat desteği alırsanız yararlı olur.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bu belge resmi belge niteliğinde sanıyorum resmi belgede sahtecilik suçundan yargılanabilirsiniz güvenlik açığı olmayaydı ben de yapamayaydım gibi savunmalar çok muteber olmaz kanımca avukat desteği alırsanız yararlı olur.
Hocam o kadarını bende tahmin edebiliyorum zaten de benim merak ettiğim ne kadar ceza alırım, indirimi ne olur, hagb olur mu? Bunlara bi cevap verebilir misiniz lütfen.
Ne kadar ceza alacağınız iddianamede yazan sevk maddelerinden anlaşılır hagb uygulanması da alacağınız cezaya bağlı 2 yılın üstünde ceza alırsanız hagb verilmez bildiğim.