Bilişim Suçu 7. Ağır Ceza Mahkemesi
Merhaba 2014 yılının 10. Ayında Bir kişi benim playstore hesabımı ele geçirip Alışveriş yapmış Sonradan gelen 760 Tl'lik Faturayı fark etmiyeyim diye, Kendisi Ttnet online ödemeden ödemiş. Yalnız ödeme yaptıgı kart bilgileri çalıntı bir kartmış. Siber suç polisleri eve gelip arama yaptı Bilgisayarımı aldı Benide götürüp ifade aldı. İfademde herhangi bir bilgim olmadığını söyledim. Bugün kağıt geldi Mahkemem 7. Ağır ceza mahkemesine düşmüş. 7. Ağır ceza mahkemesine baktığımda Ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezası yazıyordu. Onu görünce korkudan neyapacagımı bilemedim Size sormak istedim. Ayrıca benim daha önceden herhangi bir sicilim filan yok. Şimdi neyapmam gerekiyor? Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum
Cevap: Bilişim Suçu 7. Ağır Ceza Mahkemesi
Yardım edebilecek hiçkimse yokmu Şuan neyapacagımı bilmiyorum ve gerçekten korkuyorum
Poliste veya savcılıkta ifade vermediniz mi?
7. Ağır ceza mahkemesi kalemine başvurup dosyanın bir kopyasını talep edebilirsiniz. size yöneltilen tüm suçlamalar ve kanıtlar bu dosya içerisindedir. neyle suçlandıgınızı iyi anlayıp kendinizi mahkemede iyi bir şekilde savunun aksi halde ceza alma olasılıgınız var. fakat nitelikli dolandırıcılık suçlarına verilen cezanın üst limitini internetten bulabilirsiniz. müebbet almazsınız. daha önce suç kaydınız olmadıgı için hakimler uygun görürse kararın açıklamasını geriye bırakabilirler.