Fazla Yatan Maaşın geri alınma şekli
Merhaba,
İşyerim Aralık ayında sistem üzerinde yaptıkları bir hatadan dolayı bodroma da yansıtarak 5000TL brüt maaş yatırmış, Aralık ayındaki vergi diliminden dolayı 3000-3500 arası net miktar hesabıma fazladan yatırılmış oluyor, fakat Ocak ayında parayı geri alırken yine 5000TL brüt olarak kesiliyor buda Ocak vergi diliminden dolayı 4000TL civarında bir para kestiler. Fazladan yatırdıkları ve geri aldıkları arasında fark olması normal midir? İtiraz etsem hukuki dayanağım var mıdır?
Teşekkürler,
Cevap: Fazla Yatan Maaşın geri alınma şekli
Nasıl bir zararınız oluştu tam anlaşılmıyor.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl bir zararınız oluştu tam anlaşılmıyor.
Aralık ayında elime net 3000-3500 TL gibi bir para geçti, fakat geri ödemem gereken tutarın 4250 TL olduğunu söylüyorlar, çünkü hesaplamaları brüt tutartlar üzerinden yapıyorlar.
İşyerinin yaptığı hatadan siz neden zarar göresiniz? Hiç birşey yapmak istemiyorlar ise o tutar kadar sonraki aylarda bordro düzenlemesinler, Yada yapıtıkları hatayı kendileri düzeltsinler yada kendileri sineye çeksin.
İşyeri yöneticisinin bundan haberi varmı? Yoksa bordroyu düzenleyenin yaptığı hatayı gizleme çabasımı bunu öğrenin ve itiraz edin.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İşyerinin yaptığı hatadan siz neden zarar göresiniz? Hiç birşey yapmak istemiyorlar ise o tutar kadar sonraki aylarda bordro düzenlemesinler, Yada yapıtıkları hatayı kendileri düzeltsinler yada kendileri sineye çeksin.
İşyeri yöneticisinin bundan haberi varmı? Yoksa bordroyu düzenleyenin yaptığı hatayı gizleme çabasımı bunu öğrenin ve itiraz edin.
Aslında tutar Prim olarak yatırılıyor fakat prim hesaplayan arkadaşın yanlış hesapması sonucunda arada 5000TL gibi bir fazla brüt tutar elde edilmiş, sonra ben fakedip söyleyince de bu ay o tutarı geri almak istiyorlar, fakat bende bana fazladan yatırılan tutarı net olarak hesaplayın onu geri vereyim diyorum, onlar brütten yola çıkıyorlar ve bu da benim yaklaşık 1000TL gibi bir aldığımdan fazla para iade etmeme sebep oluyor.
Böyle bir saçmalık olmaz. Aralı ayının düzeltmeleri aralık ayı için yapılır. Çalışanın iş güzarlığı. Yaptığı hatanın ortaya çıkmasını istemiyor olabilir. Çok istiyorsa aradaki farkı kendi sineye çeksin.
Sadece sgk primi değil başka kesintilerde var. Sizden bu para kesilemez. Düzeltmeleri kendilerinin yapmaları gerekir. 12 aya göre 5000 Tl yi çıkarıp normal maaşınıza göre tekrar bordro düzenlesin. Bu sizin gerçek alacağınızdır.
Aradaki fark ödemeniz gereken tutardır. Israr ederse işverene bilgi verin ve size imzalattırılmak istenen bordroya imza atmayın.
- - - Updated - - -
Çalışana, yeni bordro düzenleyecekmişsiniz sgk ya iptal ve ek verecekmişsin, ayrıca muhtasar beyannameyi düzeltecekmişsin deyin.