-
5. ayında boşanma
Arkadaslar slm..Facebooktan arkadsım olan hiç görmedgim memlektten bir kız arkadsımla ilk mesaj tlf konusmaya basladık sonra 21 Nisan 2014 te yüzyüze görüşmeye karar verdik.Ben ilk gördüğümde bi heyecan ve istek hissetmedim ama kız arkadasımı cok hevesli gördüm kırmama adına şans verdim ilişkiye ve konusmaya devam ettim noldu ne bitti çıkaya basladık.kız 2 hafta sonra ben ciddi bişeyler olmasını istiyorum böyle olmaz cocuk degiliz dedi.. ben de ilişkilerime zaten ciddi bakarım dedim ve kabul ederek 1 Haziran 2014 te memlekete gidip nerdeyse 1 ay sonra nişan yaptık.nişanı yaparken evlilik konusmaları yaptıgımız için ağustos 2014 te evleniriz gibisinden konusmalar gectiği için ve kapıldım mı nasıl oldu halen şoktayım nişandan bir hafta sonra 21 Agustos 2014 gününe düğün tarihini aldım..Düğüne bir hafta kala o kadaar yoruldum patladım ki pes ettim kız arkadasımla olan iletişmm iyi degldi çelişkili konusup kızdıryordu.. babam hariç içimi kardeşim ve anneme danıstım ama bu kadar hazırlık yaptık el ne der vb. sen zaten her işinde şüphecisin die beni dinlemediler ben de tek basına bişey yapamadım ve son 3 gün bile mutsuz oldugumu bile bile düğünü yaptık .düğünden bir hafta 3 gün kala falan kız arkadasıma bunu aktarmaya calıstım bi yandan da ama aglamalar bagırmalr bişey yapamadım düğün oldu.bir gün sonra bi arakdasıma para gönderecez dedi ne parası dedim tlf almıstım dedi ben sana tlf hediye etmiştm o zaman yeni tlfnum hiç olmadı demiştin dedim ner o zaman o tlf dedim eski erkek arkadsına kızıp parcalamıs yere atmıs..orda tam koptum su konusmalrına bak dedim evliliğin ilk günü para gönderme! ondan sonra basladım kavgamda falan seni sevmiyorm istemiyorm gibisinden kavagalar ettik.balayında da devam etti bu.. ama o hep sinirime söyledgmi anlamıs o zamanlar.. memlektten ayrıldık calıstıgımz yere geldik 5 ay oldu hala sevmiyorum aynıyım degişirim die bekledm ama aynı.. ilk 3 ay nerdeyse hergun uyudum şok gecirdm psikyatri psikolog gezddim durdum nie bu hatayı yaptım dedim ..şimdi 5 vakit namazımı kılarak şükrederek bu durmu attlattım sadece sükrediyorum allah beterinde saklasın diyorum ..basiretim baglandı bişey yapamdıgımn farkına vardım.. boşanmak istiyorm ama ailem sen bizi rezil ettin diye cephe aldılar.benimle konusmuyorlar ..evde su an esimle de iyi degiliz
anlaşmalı bosanma mı yapmalıyım yoksa direk su an dilekçe versem dava baslar mı uzun sürer mi beni ne gibi bi sürec bekliyor..
-
Cevap: 5. ayında boşanma
Anlaşarak boşanırsan tek celsede biter. Fakat dikkat etmen gereken nokta anlaşma yaparken maddi konularda evlenirken olduğu gibi fevri davranıp taviz vermemen lazım. Anlaştığın zaman neyi taahhüt edersen onunla sorumlu olursun. Çekişmeli boşanmada 1 yıl yerel mahkeme 1 yıl Yargıtay en kötü 2 yıl beklersin. Önce çekişmeli boşanma davası açılıp taraflar anlaşırsa davayı anlaşmalı boşanmaya çevirme durumunuz da var. Avukattan profesyonel yardım almanızı öneririm. Küçük bir nokta da bu forumun kuralı: sitede yazım ve imla kurallarına çok dikkat ediyorlar ;)
-
Cevap: 5. ayında boşanma
Tesekkur ederim cevabiniz icin ..umarim kendimi anlatabilmisimdir. Taviz vermek istemem tabiki de ama su an ben bosanmak istemiyorm diyor..cekismeli acip ugrasmak anlasmaliya donmek mi daha dogrudur..yoksa bekleyip bir sene dolunca anlasmali bosanacagini soyleyip anlasmak mi..ben su an soyluyorm hic takmiyor sen hastasin sana buyu yapilmis diyip gecistiriyor