Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Hakaret
Öncelikle merhaba foruma yeni üye oldum ve doğru yere mi konu açıyorum bilmiyorum. Ben 15 gün öncesinde alkollü araç kullanırken şikayet üstüne yakalandım ve polisin dur ihtarına uymadım kaçtım sonra aracı park edip yaya olarak kaçtığımda polis havaya ateş etti korktum ve yakalandım sonrasında polis karın bölgeme vurdu bende şikayetçi oldum fakat 1.68 prmil alkol vardı ehliyetime el konuldu sonrasında kamu dava açıyor dediler ve eve kağıdı geldi duruşma günü falan verilmiş Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma altında bunu anladım kamu açmış ve iki gün sonra tekrar bir soruşturma evrakı geldi polislerden şiikayetçi olduğum için ama kağıta kovuşturmaya yer olmadığı kararı alındı yazıyordu bi gün sonra tekrar mahkeme kağıdı geldi Görevi Yaptırmamak İçin Direnme
Hakaret adı altında ve 5 tane polis müşteki ben sanık yazıyo şimdi ben sonuç ne olacak bilmiyorum ama polise küfür etmiştim yalan konuşmaya gerek yok fakat görevi yapmasında bir engel yapmadım sadece kaçmıştım vurunca küfür ettim. şimdi merak ettiğim konu bu ikisinden ne kadar ceza alırım ve ikisi 2 şer gün arayla denetimli mi alırım direk para cezası mı alırım ikinci mahkemede olduğundan korkuyorum açıkcası aranızda bilen birisi varsa bana yardımcı olursa sevinirim teşekkürler
Cevap: Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Hakaret
Tabi ki şikayetçi olduğun polislerle ilgili takipsizlik çıkmış(yani hiç bir şey yapılmayacak).Daha önce sabıka yoksa paraya çevrilebilir veya ertelenebilir.Ama daha önce sabıka, alınmış bir ceza varsa ciddi sıkıtı.
Cevap: Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Hakaret
Daha önce hiç bir mahkemelik olayım yoktu. tek alkollü yakalanmak suçu trafiği tehlikeye sokmak dur ihtarına falan uymadım kaçtım bundan para cezası veya ertelenebilir aldık diyelim Görevi Yaptırmamak İçin Direnme
Hakaret için açılan sonuç ne olur acaba çünkü baya bi polis müşteki olarak görüküyor ve iki mahkeme arasında 1 hafta var yani çatışır mı biri diğerini etkiler mi sadece para cezası mı alırım yoksa hapis alıp paraya mı çevrilir ona göre avukat mı tutsam ne yapsam bilmiyorum
Verilen adli cezalar zaten hapistir paraya çevrilir.Daha sonra polisler tazminat davası da açabilir.Avukat yardımı düşünülebilir.
Ben şimdi polislerle gidip konuşsam ve anlaşmaya çalışsam mahkemede yararı olur mu ?
Şikayetlerini geri çekmeleri için anlaşmanın elbette yararı olacaktır.
çok teşekkür ederim sağol cevap verdiğin için ben en iyisi yarın gidip polislerle konuşup ikna etmeye uğraşayım
Kardeş avukat desteği alman lazım bence