Eve hacize geldiklerinde ev eşyalarından ikişer tane olanları alabiliyorlar bunu biliyorum yanlız derin dondurucu yada koltukları ...vs haciz edebilirler mi?
Yatak odasına girebilirlermi?
şimdiden cevabınız için teşekkürler
Printable View
Eve hacize geldiklerinde ev eşyalarından ikişer tane olanları alabiliyorlar bunu biliyorum yanlız derin dondurucu yada koltukları ...vs haciz edebilirler mi?
Yatak odasına girebilirlermi?
şimdiden cevabınız için teşekkürler
Ev eşyası mahiyetinde olduğu için koltuklar derin dondurucu haczedilmez genelde yatak odasında ne var niye girmesinler? haczetmek için olmasa da para altın veya eder bişey vr mı diye bakmak için girebilirler.
Evde buzdolabın varsa derin dondurucunu alabilirler.Ayrıca bunun yanında bilgisayar gibi kendilerince lüzumlu ev eşyası görmedikleri eşyalarıda haczedebilirler..
Takdir icra memurunun olmakla birlikte haciz işlemlerinde genel kural borçlunun (insanın) yaşaması için zorunlu olan hayati eşyalara haciz konamamasıdır. Yoksa 4 tv olan bir evden 3 tv alınabilir. 5 bilgisayar olan evden 5 i de alınabilir. Önemli olan yaşamsal eşyaların haczedilmemesidir.
Haciz memuru ve yanındaki avukatlar tüm odalara girebilir. Hatta kilitli kapı, kasa vs. varsa çilingir çağırılarak bunlar dahi açtırılabilir. Doğal olarak yatak odası da buna dahildir. Hatta borçlunun kolundaki saat veya bilezik dahi haczedilebilir. Bu nedenle şu ev haczi kalktı ibaresi son derece yanlış ve yanıltıcı bir söylemdir.
Buzdolabı varsa derin dondurucunun haczedildiğine şahit oldum. Ancak geçenlerde bir mahkeme kararı okudum. Sanırım haciz memuru evde bulunan 2 bilgisayarı haczediyordu. Buna borçlu itiraz etmiş mahkeme 1 bilgisayarı lüzumlu görmüştü! Ayrıca Av.Basri Gungoren bey "Haciz memuru ve yanındaki avukatlar tüm odalara girebilir" demiş! Haciz memuru Syn. Avukat Beyin belirttiği gibi tüm odalara girebilir ancak avukat sizin rızanız ile girebilir. Haciz mahalinde avukatın yetkili olmadığına dair yargıtay kararı var. Eklemem gerekiyor ki şöyle bir durumda var Avukatın menfaatiniz icabı haciz mahalline girmesi bence sizin yararınıza olur. Avukat haciz mahalline girmez ise icra memuru hacze uygun gördüklerini gözünüzün yaşına bakmadan haczeder. Avukat haciz mahallinde olur ise en azından pazarlık yaparak bir orta yol bulup eşyaların size yediemin bırakılmasını sağlayabilirsiniz!
Ne komik değil mi?
İcra memuru = Kamuda görevli
Polis = Kamu görevlisi
Avukat = Görevi başında kamu hizmeti veren kişi.
Sonra hacizde; İcra memuru girebilir, Polis girebilir. Avukat giremez ! :)
Bunlar hukukçuları bertaraf etmenin göstergeleri. Aslında bir avukat olarak hacizleri hiç sevmediğimi, avukat olurken ettiğim Hipokrat yeminini bilmeyen hukukçuların varlığından utandığımı, milletin evinin içine girmekten, kirli mi temiz mi bilmediğim halısını koltuğunu kullanmak zorunda kalmaktan, sanki şahsi alacağımmış gibi tepki almaktan ben de hoşlanmıyorum.
aliali1982 sizi de tebrik ediyorum. Aslında avukatlar bu işlemlerin hem güvencesi hem şahidi. Belirttiğiniz gibi borçlu açısından koruyucuyuz. Üstelik hep borçlu mu haklıdır? Hayır. Bu sitede alacağım var haciz yapamıyorum. Adam lüks içinde yaşıyor, ben sefil oldum diyenlerin de güvencesi avukat değil mi?