İnternet Üzerindeki Bir Yazı için İfadem İsteniyor - Yorumlarınızı Paylaşır mısınız?
Yorumlarınızı merak ettiğim bir konu olduğu için rahatsız ediyorum. Bilgi paylaşabilirseniz çok memnun olacağım.
Bundan 3 sene kadar önceki; şahsa yönelik bir hakaret ya da tehdit içermeyen eski bir yazımdan dolayı şimdilerde İstanbul'daki savcı ifademi istiyor. Şikayet İst dışı bir ilden yapılıyor. Sanırım şikayette bulunan şahıs, o yazı ya da her neyse yeni okumuş bilemiyorum.
Teknik detay paylaşacak olursam; arayan polis, şu anda kullanmakta olduğum telefondan internete bağlanıldığını ve bu şekilde giriş yapıldığını, IP adresimin de şirket adresi olduğunu belirtmiş. Yani telefonu kullanıyorum ama hat benim üzerime değil. Şirket hattı olduğu için de şirket yetkilisi isteniyor doğal olarak. Özetle ben gideceğim ifade vermeye.. Çok stresli bir durum. NE denmeli ne denmemeli bilemiyorum. Bu gibi durumlarda işleyiş nasıl olur?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İnternet Üzerindeki Bir Yazı için İfadem İsteniyor - Yorumlarınızı Paylaşır mısınız?
Yazıyı nereye yazmıştınız? IP adresini nasıl tespit etmişler? Yazıda kendi adınız soyadınız var mı?
Cevap: İnternet Üzerindeki Bir Yazı için İfadem İsteniyor - Yorumlarınızı Paylaşır mısınız?
Cevabınız için çok teşekkürler.
Yazı daha doğrusu "alıntı şiir" 2011'de Uludağ Sözlüğe yazılmış. 5651 sayılı yasaya göre "IP logları kanuni olarak 2 yıldan sonra saklanamaz" ifadesi mevcut ancak siz daha iyi bilirsiniz tabi. Ad Soyad yok ancak "şirket telefonu" üzerinden internete girilmiş ve o şekilde yazılmış yazı. O hattı da ben kullanıyorum uzun süredir. Tabi bilişim firması olduğumuz için test amaçlı kullanıyoruz.. Dosya savcılıktan karakola 2 ay önce gitmiş.