İdari Dava Daireleri Kuruluna Başvuru ve Başlık Hk.
Sözlerimin başında Teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü;
Bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve bir çok konuda da istifade ettiğimi belirtmek isterim.
7. (yedinci) yılını bitiren ve 8. (sekizinci) yılına giren İdari Davamda son düzlüğe geldim sayılır.
İki kez Yerel Mahkemece kazandığım (ilk karar ve ısrar kararı) davalar, Danıştay x. Dairesi denilen sözüm ona bir yargı kurumunca (!) Yürütmeyi durdurma, Usul Hatası, Esas ve Temyiz İsteminin Reddi talepleri ile hep KAYBETMEYE MAHKUM EDİLDİ !
Ve ne enteresandır ki HUKUKÇU KİMLİĞİ OLMAYAN KİŞİLERDEN OLUŞAN VE (SÖZDE) ADALET DAĞITMAYA ÇALIŞAN BU ANAYASAL KURUM, ortaya sunmuş olduğum delil ve iddialara dahi AÇIKLAYICI VE CEVAP NİTELİĞİNDE TEK SATIR BİLE AÇIKLAMA YAZMAYA TENEZZÜL ETMEDEN, KES, KOPYALA VE YAPIŞTIR MANTIĞI İLE HAZIRLANAN CÜMLELELER İLE kararlarını gönderdiler!
Bu yazdıklarıma hayatımı adarım ve ispatlarım da.
Verilen Kararlar ve Göndediğim Dilekçeler Şahittir.
Hayatımın en güzel 8 (sekiz) senesi İltimas, Tavassut yada adının her ne olduğu önemli olmayan gayri hukuki ve gayri hakkaniyetli bir yola baş vurmadığım, Yalnızca Hak'ka (C.C.) inandığım ve Hakkım Olanı Hukuk ile Aradığım İçin gözümün önünde bile bile harcandı...
Haddimi aştıysam af oluna, Ancak çektiklerimi ve şahsımda ailemlemle birlikte ödediğim bedelleri ben biliyorum.
Sorum şu;
2577 sayılı kanunun 54. maddesine istinaden bir defaya mahsus olmak üzere;
Danıştay ......x. Dairesinin verdiği BOZMA kararına karşı ...... y. İdari Mahkemesinin verdiği BOZMAYA UYMA-RET kararı için yaptığım TEMYİZ başvurusu Danıştay ......x. Dairesince KABUL EDİLMEDİ.
Bu sebeple İdari Dava Daireleri Kuruluna yapacağım KARAR DÜZELTME dilekçemin başlığını bulunduğum ildeki İdare Mahkemesi ile yapmak istedİğimde dilekçemin başlığı nasıl olmalıdır?
Bu konuda dilekçe başlığı ve mümkünse örnek bir dilekçe konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
Saygılarımla.
Cevap: İdari Dava Daireleri Kuruluna Başvuru ve Başlık Hk.
Çok önemli değil bence.
.......... Mahkemesi Başkanlığına
(Danıştay'a gönderilmek üzere)
KARAR DÜZELTME DİLEKÇESİDİR
dANIŞTAY X DAİRESİNİN ..... Esas .... K.Nolu Kararında davacı olarak yer almaktayım...
Hukukta yazının şekli yoktur.
"Hukukta yazının şekli yoktur." Bahsettiğiniz hukuki litaratürde hukukçular tarafından anlaşılabilir lakin hukukcu olmayan hukuk adamları(!) için pek doğru olmadığı kanaatindeyim.
Bu nedenle başlık konusunda daha açıklayıcı ve yarıdmcı olmanızı rica ederim.
Kimbilir belki İDDK, zaman içinde lehime değişen şartları göz önünde bulundurarak; DERDEST dosya hakkında hukuki ve vicdani bir karar verebilir !!!
Sanırım yazdıklarım konusunda hukukçu kimliğe sahip insanların bir tereddütü var!
Bunu anlayabiliyorum zira 8 yıldır birebir işimn içindeyim !
Bu arada unutmuşum 2577 sayılı kanunda 28 Haziran 2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmi Gazete yayınlanan TÜRK CEZA KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN ile bir çok değişiklik yapıldı ve 54. Madde yani Karar Düzeltme yolu tamamen kaldırıldı.
Hakkımda 2 kez Yürütmeyi Durdurma ve iki kez de esas üzerine OLUMSUZ karar veren İlgili DANIŞTAY Dairesine (dava eski tarihli olduğu için) Karar Düzeltmeye gitmem gerekiyor. Burdan da OLUMSUZ karar çıkacağı için ANAYASA MAHK. BİREYSEK BAŞVURU HAKKI doğacak sanırım...
Yanılıyorsam lütfen düzeltin ve doğru bilgilendirin.
Yanıtlarınız için şimdiden Teşekkürler.
- - - Updated - - -
Ayrıca Davamla brebir aynı olan bir başka dava, şuan İdari Dava Dairelerinde (2 YIL 2 AYIN sonunda Esastan Havale Edildi aşamasında) görülmektedir.
Karar düzeiltmemede bu davaya atıfta bulunmalı mıyım (birliket değerlendirme/birleştirme)?
Eğer bulunursam kabul edilir ve/veya dosyam İDDK ya gönderilrir mi?
ve buradan çıkacak karar benim davam içinde bağlayıcı olur mu?