Miras Olmayan Gayrimenkul Davası
Merhaba
Çok araştırdım ama bir sonuç bulamadım ondan dolayı buradaki değerli kullanıcılardan bir bilgi almak için bu konuyu açtım;
Şu anda yargıtayda olan bir mal davamız var bu davanın kısaca detayı şöyledir.
1986 yılında miras olmayan veya hiç el değiştirmemiş aile ile bağı olmayan birinden babam kendi adına arsa alıyor ve bu arsanın üzerine 3 katlı bir ev yapıyor. 2012 yılında ise babam bu evi mütahite verip kat karşılığı evinimizi yeniliyor. Biz evimizi verdikten sonra babamın kardeşi buna o evde benimde hakkım var diyerekten dava açıyor ve elinde hiç bir ödeme delili olmadan sadece diğer 2 kardeşin şahitliğinde bu davayı kazanıyor. Davanın gerekçeli kararında ise sadece ve sadece şahitlerin kardeş olmasından dolayı bu taşınmazı davacı tarafa veriyorlar.
Kısacası 26 sene boyunca evin tüm vergi borçları giderleri kat yapılırken ödenen inşaat masrafları babam tarafından yapıldı ancak bunların hepsi göz ardı edilerek şahitlerin verdiği bilgiler doğrultusunda karar aleyhimize oluyor şu anda yargıtaydayız yani benim yapabileceğim birşey var mı elimzde her türlü delil var çünkü.
Cevap: Miras Olmayan Gayrimenkul Davası
Babanızın satın aldığı o arsa, aile bağı olmayan kişiye babanızın babası tarafından satılmış-bağışlanmış olabilir mi?
Cevap: Miras Olmayan Gayrimenkul Davası
yok hiç bir şekilde bağ yok 3. tekil şahıs tanıdıklık vs zaten dedemin istanbulda hiç bir şekilde bir mülkü vs yoktu. Zaten dava tutanklarında ve delillerde böyle bir detay yok tabu direk babamın üzerine.