Cevap: Kiracı ile sorunlarımız
Noterden kira ve aidatlarını düzenli ödemesini kaçak elektirik kullanmamasını ihtar edebilirsiniz kira dönemi sonuna dek iki defa böyle bir ihtar yerse tahliye sebebi olur.
Değerli arkadaşlar,
Benzer bir konu olması sebebiyle, hem de fazla yer işgal etmeme açısından, konuyu açan arkadaşın da hoşgörüsüyle bu başlık altına yazmak istiyorum.
Benim de kiracıdan kira alamama derdim var. Üç seneden fazladır kira alamıyorum. Kendisi 12 senelik kiracım, son 3-4 seneye kadar problem yaşamadık. Zaten onun hatrına, bugün yarınla bu sürece gelindi. Özetle; vaktim olması sebebiyle önce noterden 2 kez protesto çektirdim, daha sonra bu belgelerle icra dairesine başvurdum. Tahliye taahhütnamesi ve kontratı (2 sene önceki) ilave edip tahliye ve biriken borcun ödenmesi için dava açtım. Veya açtığımı sanıyorum. Bana belirli bir süre verdiler, sonra gelmemi söylediler. Dosyama baktırıp, bir avukata gitmem gerektiğini başka birşey yapamayacaklarını söylediler. Maddi olarak bir avukatla anlaşma imkanım yok. Bu süreçte ne yapmam gerekir. Yardımcı olabilir misiniz?
Arkadaşlar 5 gün olmuş mesaj yazalı. Yardımcı olabilecek arkadaş yok mudur?
Dosyanızı bizzat takip edeceğinizi söyleyin dosya durumuna bakın usülüne uygun takip yapmışsanız tebligat yapılmışsa itiraz yoksa kesinleşmiş olabilir tahliye davası açabilirsiniz icra hakimliğinde.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Dosyanızı bizzat takip edeceğinizi söyleyin dosya durumuna bakın usülüne uygun takip yapmışsanız tebligat yapılmışsa itiraz yoksa kesinleşmiş olabilir tahliye davası açabilirsiniz icra hakimliğinde.
Takip usulüne uygundu, tebligatlar yapıldı, itirazda gözükmüyor. Sanırım tahliye davası açmam gerekiyor. Çok çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için.