Merhabalar,
Durum biraz tuhaf olduğu için biraz detaylı anlatacağım, şimdiden kusura bakmayın.
Bugün bir iş için alışveriş merkezindeyim, hazır gelmişken elektrik süpürgesi işini de halledeyim dedim. Bir iki kişiyi telefonla arayıp çok da detaylı olmayan ufak bir soruşturma yaptım ve Samsung Store'a girerek ofiste kullanmak üzere 375 TL değerinde bir elektrik süpürgesi aldım.
Alırken satış elemanına başka rengi olup olmadığını sordum öncelikle, renklerin modellere göre olduğunu ve bu modelin tek renginin bu olduğunu söyledi. Peki eyvallah deyip, almaya karar verdim. Ürünün teşhir olmayan, açılmamış kutulu halinin olup olmadığını sordum, depoda olduğunu ve getirebileceğini söyledi. Sonra bir kasaya geçtik ve ödemeyi yaptım (şirket hesap kartından tek çekim şeklinde). Bir 5 dakika beklememi, depodan getireceğini söyledi ve ayrıldı. Bir süre sonra başka bir satış elemanı gelerek depoda ürünün olmadığını, teşhir ürününü almak isteyip istemediğimi sordu. Teşhir ürününü istemediğim koşulda yarın kutulu şekilde teslim edebileceklerini söyledi. Ben de telefonla konuştuğum için çok uzatmadan yarın geleceğimi söyledim ve faturamla dükkanı terk ettim.
Ofise geldikten sonra internette biraz daha ürünü araştırdığımda, ürünün 3 farklı renginin de mevcut olduğunu gördüm. Daha önemlisi ise ben store'dan alışveriş yaparken fiyatlarının bir standardının olacağını düşünmüştüm, oysa mediamarkt gibi büyük firmalar dahil birçok dükkanda aynı ürünün fiyatının 30-40 lira daha aşağıda olduğunu fark ettim.
Yani hem ürün yokken yanlış yönlendirildim, hem ürünü henüz elime almadım, hem istediğim renk değil, hem de fazla bedel ödedim. Bu nedenle yarın gidip ürünü almadan iade etmek istiyorum. Burada karşılaşacağım herhangi bir sorun olur mu? Olduğu koşulda ne yapmam uygundur?
Şimdiden teşekkürler.