İşyerim değişti, ev kira sözleşmemi feshedebilir miyim?
Arkadaşlar daha önce evime yakın bir yerde çalışıyordum. Yakın zamanda iş yerim değişti ve git gel 15 km yol yapmak zorunda kalıyorum araba ile. Sözleşmem var diye evden de ayrılamıyorum. Böyle bir durumda evden ayrılmam mümkün mü? Sözleşmeyi feshedebilir miyim?
Cevap: İşyerim değişti, ev kira sözleşmemi feshedebilir miyim?
Alıntı:
gsad1905 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar daha önce evime yakın bir yerde çalışıyordum. Yakın zamanda iş yerim değişti ve git gel 15 km yol yapmak zorunda kalıyorum araba ile. Sözleşmem var diye evden de ayrılamıyorum. Böyle bir durumda evden ayrılmam mümkün mü? Sözleşmeyi feshedebilir miyim?
Ev sahibinizin de kabul etmesi durumunda elbette feshedebilirsiniz,
işyerinizin değişmiş olması kira sözleşmenizi süresinden önce feshetme hakkı tanımaz
Ama isyerim uzak bir noktada şu an. Bu konuda hiç hakkım olamaz mı
Alıntı:
Ama isyerim uzak bir noktada şu an. Bu konuda hiç hakkım olamaz mı
Bu durumunuz Ev sahibini bağlamaz. 15 km nedirki? Hergün 50-60 km gidip gelenler var.
Ev sahibi ile karşılıklı anlaşırsanız olur ancak.
İşyerinizin daha uzağa taşınmış olması kira kontratınızı feshetme hakkı vermez, ama bazı durumlarda ( ki sizin için geçerli olmayacaktır bu durum da) işyerinin taşınması , şartlarda zorlaşmaya neden oluyorsa iş sözleşmenizi feshetme hakkı verebilir.
Sizin eviniz olsa ve bel bağladığınız bir kira geliriniz olsa, kontratın ortasında kiracı telefon edip ''benim iş yerim 10 km ötedeydi şimdi 15 km uzağa taşındı ben kaçar'' dese siz gerçekten şimdi olduğu gibi ona hak verir misiniz yoksa ''kardeşim benim ne kabahatim var senin iş yerinin kendi içindeki durumundan, gelecek kira ile geçiniyorum/geçimime katkı sağlıyorum/çocuk okutuyorum vs.'' diyerek kiracıyı icraya mı verirsiniz.Bunun cevabı aynı zamanda sorunuzun da cevabıdır.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Sizin eviniz olsa ve bel bağladığınız bir kira geliriniz olsa, kontratın ortasında kiracı telefon edip !''benim iş yerim 10 km ötedeydi şimdi 15 km uzağa taşındı ben kaçar'' dese siz gerçekten şimdi olduğu gibi ona hak verir misiniz yoksa ''kardeşim benim ne kabahatim var senin iş yerinin kendi içindeki durumundan, gelecek kira ile geçiniyorum/geçimime katkı sağlıyorum/çocuk okutuyorum vs.'' diyerek kiracıyı icraya mı verirsiniz.Bunun cevabı aynı zamanda sorunuzun da cevabıdır.
hocam ev sahibim bulunduğum ilin en zengin adamlarından biri o açıdan sıkıntı olmaz yani :) ben sadece böyle bir yasal hakkım var mı onu öğrenmek istedim.
Alıntı:
hocam ev sahibim bulunduğum ilin en zengin adamlarından biri o açıdan sıkıntı olmaz yani :) ben sadece böyle bir yasal hakkım var mı onu öğrenmek istedim.
Düşündüğünüz gibi bir yasal hakkınız yok.
anladım çok teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara :)