Danıştay kararı göreve iade süreci
Kolay gelsin arkadaslar adaylik surecinde gorevime son verildi idare mahkemesi alehimde karar verdi dosya danistaya gitti danistaydada bozma karari aldim ve taraflara tebli edildi yalniz ben kurumumu aradim ve idare mahkemesinin kararindan sonra goreve baslatabiliriz diyolar normalde danistayda yd alanlar bile 1 ay icinde baslarken ben bozma kararini almama ragmen baslatmiyolar anlamis diyilim ? Sanirim karsi taraf karar duzeltme talebinde bulunuyomus 15 gun icinde karar duzeltme talebinin sonunda mi baslama yapabilirim yoksa k. D. Talebi bitip tekrar idare mahkemesinin kararindan sonra mi baslama yapabilirim bide bunlarin yasal sureleri varmidir yoksa baslama yapmak icin 3 5 ay daha beklemem mi lazim:(?
Cevap: danistay karari goreve iade sureci
Alıntı:
erdem481 rumuzlu üyeden alıntı
ben bozma kararini almama ragmen baslatmiyolar anlamis diyilim ?
T.C.
D A N I Ş T A Y
Beşinci Daire
Esas No : 2010/3275
Karar No : 2011/2757
Özeti : "İdare mahkemelerince verilen nihai kararların temyizen incelenmesi sonucu Danıştayca verilen bozma kararındaki hüküm fıkrası, mahkeme kararının bozulmasına yönelik olup, dava konusu işlemin iptali veya davanın reddi sonucunu doğurmadığından, verilen bozma kararının idarece uygulanacak bir karar niteliğinde olmadığı hakkında."
Bu nedenle, İdare Mahkemesi'nin Danıştay'ın bozma kararına uyup lehinize bir karar vermesi ve bu kararın idareye tebliğ edilmesi halinde idarenin sizi 30 gün içerisinde göreve başlatması gerekmektedir.
Yani eger kurum k duzeltme talebinde bulunursa once onun sonucunu beklemem sonrasinda ise eger idare danistayin kararina uyarsa gerekceli kararinin teblignden itibaren 30 gun icinde baslamam yapmam uymazsa temyz olarak danistay idari daireleri genel kurulundan cikicak karara gore baslamam yapabilirim dogru anlamismiyim? Onun disinda bilginiz varsa ortalama ne kadar surer bu asamalar? Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Alıntı:
erdem481 rumuzlu üyeden alıntı
Yani eger kurum k duzeltme talebinde bulunursa once onun sonucunu beklemem sonrasinda ise eger idare danistayin kararina uyarsa gerekceli kararinin teblignden itibaren 30 gun icinde baslamam yapmam uymazsa temyz olarak danistay idari daireleri genel kurulundan cikicak karara gore baslamam yapabilirim dogru anlamismiyim? Onun disinda bilginiz varsa ortalama ne kadar surer bu asamalar? Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Evet doğru anlamışsınız. İdare karar düzeltme talebinde bulunur ise 3 ay gibi bir sürede sonuçlanabilir. (Benim olayımda öyle olmuştu.) Danıştay'ın bozma kararı sonrası dosyanız İdare Mahkemesi tarafından öncelikli olarak inceleneceğinden çok uzun bir süre beklemezsiniz diye düşünüyorum. ( Aynı davamda Danıştay'ın bozma kararı sonrası İdare Mahkemesi 6 gün gibi çok kısa bir sürede Danıştay'ın bozma kararına uyarak lehime karar vermişti.)
İns karar duzeltme incelenmeksizin red olur ben oyle tahmin edyorum tabi ama gercekten beklemekten biktim ya ayrica cok tesekkur ederim aydinlattigin İcin
hic merak etmeyin danıtaydan buyuk ihtimalle red cevabı gelecektir
Aynı konudan muzdaribim.sonucu paylaşırmısınız ne kadar sürede netleşti cvplar. karar düzeltme ne kadar sürede cevaplandı.bir de eğer karar düzeltme red olursa karşı taraf bu sefer da.i.d.gen kuruluna giderse onundamı sonucu bekleniyor yoksa göreve başlanıyormu (ve karar düzeltme red geldiyse idari mahk.ne sürede karar verdi)
Gurkan gelen kutusuna bakar misin
konuyla ilgili bilgisi olan cvplarmı karar düzeltmeden sonra idari mahkemenin lehimize çıkan kararından sonra göreve iade olunurmu yoksa dan.i.d.d k na yapılan temyiz sonucuda mı beklenilcek.
arkadaşlar önemli cidden bilen iki satır yazarmı