Cevap: sigorta ile ilgili soru
Kodların yazdığı ay olarak ne yazıyor ise ........ ayında 1A (asıl), 1E (Ek) ve 1İ (İptal) bildirgeleriniz var demektir.
Anladım da ne demek oluyor bunlar ?? Bir de düne kadar 362 gündü prim bugün 332 gün gösteriyor. ben ne yapabilirim bu durumda ?? Bunun anlamı ne ?
Aralık 2014 te tam ay çalıştınız mı o işyerinde?
Hizmet dökümünü buradan yayınlarsanız ne olduğunu bizde anlayabilelim değilmi? Orada yazan kodların ne anlam geldiğini yıkarıda yazdım.
Çıkış falan gözüküyormu?
Şöyle söyleyeyim ben bir kursa gittim o kuruda çalışabilmek için. kurstan geldim 30 unda işe başladım 31 aralık 2014 te sigorta başladı.
Alıntı:
mürvet06 rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle söyleyeyim ben bir kursa gittim o kuruda çalışabilmek için. kurstan geldim 30 unda işe başladım 31 aralık 2014 te sigorta başladı.
Biraz daha açık söyleseniz daha iyi olacak sanki,
o kurumda çalışıyordunuz, 1 ay izin aldınız kursa gittiniz ve kurs dönüşü gene çalışmaya mı başladınız?
anlatıyorum şimdi. Benim daha önceden sigortam başlamamıştı . yeni mezun olmuştum üniversiteden. Özel eğitim kurumunda çalışabilmek için bir kuruma başvurdum. 2 aya yakın gözlem amaçlı gidip geldim. aralıkta 2013te başka bir şehirde kurs aldım. kurs bitti döndüm ve kurumda biraz önce tarihi yanlış söylemişim düzeltiyorum 30 aralık 2013 te işe başladım. 31 aralık 2013 te sigorta başladı. şimdi baktıgımda e devletten tekrardan 362 güne yükselmiş. ama aralık ayında oldugu gibi ocak 2014 ayında da 01a, 01e,01I yazıyor. ben bu yerden 17 ağustos 2014 te ayrılmıştım. başka bir yerde de 18 ağustos 2014 te işe başladım. bu yerde işime halen devam ediyorum.
İşveren sigorta bildirimlerini yapar ve bazı durumlarda, bu hatada olabilir. Bildirgeyi iptal edebilir yerine yeni bildirge verebilir. yada ek bildirge verebilir. Sigorta gününüzde bir eksiklik yok ise problemde yok demektir. Çok merak içindeyseniz. Çalıştığınız kuruma yada biliyorsanız Mali müşavirine nedenini sorabilirsiniz. Yada bir kaybınız varmı yokmu Hizmet dökümünü buradan yayınlayın, daha net bilgi verelim.