Merhabalar,
Başıma gelen bir olay hakkında sizden yardım talep etmekteyim.
Bir önceki iş yerimden ayrılmak için haklı nedenle fesih bildirimi yapmak için bir avukat ile görüştüm kendisi benden alacağım tazminat üzerinden %30 ücret talep etti bende bu ücreti kabul ederek gerekli işlemleri başlattım öncelikli olarak bana email üzerinden bir ihtar bildirimi yolladı bunu kendime göre düzenleyip noter aracılığı ile ilgili firmaya iletmemi istedi ardından işlemi gerçekleştirdim ve ihtar sonrası süreci bekledik firmadan bir cevap gelmeyince dava açmak için vekalet istedi benden fakat bu süreçte benim 2 tanede şahit bulmam gerekiyordu ve kimseyi zan altında bırakmamak için şahit olmadan bu işlemin olup olmayacağını sordum Avukata kendisi şahitsiz işlemin zor olacağını ancak bu işi %50 ücret karşılığında yapabileceğini söyledi bende kendisine bu ücretin yüksek olduğunu zaten alaağımız paranın ( 3000-4500tl ) düşük olduğunu ve bu davayı açmaktan vazgeçtiğimi söyledim aradan 3-4 gün geçtikten sonra 3140TL tutarında kendisine attığım her mail için 400TL ihtarname yazım ücreti olarak da 400TL isteniyordu ilamsız icra takibi göndermişti kendisi bende büyük bir hata yaparak bu takibe itiraz etmedim ve çalışıtığım iş yerine icra ödeme emri geldi maaşımın 4/1 oranında kesilerek icra müdürlüğüne yatırılması isteniyor bu konuda avukat ile aramda yaptığım herhangi bir ıslak imzalı sözleşme veya vekalet bulunmamaktadır bu konuda nasıl bir yol izlemeyliyim belirtilen tutarları tahsil yasal olarak mümkün müdür ?
Saygılar