-
Site Hukuku
Merhabalar;
Üye olduğum bir sitede hesabım yasaklandı ve kısaca yasal olarak şikayet ediceklerini söylediler sebep ise aynı marka ismi olması ama domain daha yeni açılmıştı ve herhangi o bir firmaya taklit amaçlı veya kar amaçlı açılan bir site değildi ama ben siteyi tamamen domain ve hosting feragat ederek sildim ve yetkili kişilere durumu ilettim ama bir sıkıntı olurmu teşekkürler
-
Cevap: Site Hukuku
Hesabınızı yasaklayan ne sitesi? Konusu ve yetkisi nedir?
-
oyun satış firması ve firmaya benzer bir isim ile domain aldığım için
- - - Updated - - -
site özel mesaj ile detaylı anlatmak istiyorum ama 30 mesaj olması lazımmıs sizinle irtibaata geçebileceğim bir yer var konunun gizli kalmasını istiyorumda
-
Sitemizde hiçkimseye özel hukuki danışmanlık hizmeti verilmemektedir. Bu nedenle konuyu burada anlatmak durumundasınız. Saygılar.
-
sitenin içeriği bir oyun satış firması steam gibi cd şeklinde gibi bir firma benim üyeliğim vardı sonra bir link kısaltma sitesi açtım firmanın ilk 5 kelime aynı olduğu için beni siteden banlamıslar ben gördüğümde sordum tabi niye banladınız felan diye iyekede sormuşum pazartesi günü şikayet ediceklemiş sonra kendileri sitenizi silerseniz felan iyi olur dediler bende domain ve hosting sildim ve kendilerine durumu ilettim ama admin mailine geri dönüt yazmadılar kaç saatir bilerekmi yapıyorlar diğer konuştuklarım sadece teknik destek tam yetkili değil yani bu durumda ne yapabilirim teşekkürler
Ksacası marka isim benzerliği mi neymiş ondan ama ben yasal olarak bana uyarı yapmadılar ama sordum ve öğrendim ve yasal hakları olarak tüm herşeyi sildim geriye firmanıın yasal olarak domain satışa çıkarma süresi olan 5 gün mü ne beklemesi kaldı yani hiçbir verim yok yani