Hakime hanim ne yapmak İstedİ?
merhaba;
4 ay önce eşimle anlaşmalı boşanma kararı alarak mahkemeye başvurduk. 10 gün sonra mahkemeye katıldığımızda aramızda maddi manevi bir problem olmadığını ve anlaşmalı olarak boşanmak istediğimizi hakime hanıma bildirdik. Duruşma devam ederken hakime hanım bana yüksek sesle 'sen neden ayağa kalkmıyorsun' diye çıkıştı. Bende hakime hanımın bu çıkışına şaşırarak 'neden ayağa kalkmamı istiyorsunuz? diye cevap verdim. Beni mahkemeden dışarı attı. Davayı çekişmeli davaya dönüştürdü. Eşimle aramda hiç bir problem yokken şuan sanık olarak davaya çıkacağım. Ve ne ile suçlandığımı bilmiyorum.
Davanın uzamasını istemiyoruz. Tek isteğimiz boşanmak!
Şubat 10 da davamız var. Nelerle karşılaşırız bilmiyoruz.
Tavsiyeniz nedir.
Kolay gelsin.
Cevap: Hakime hanim ne yapmak İstedİ?
konuyu yanıtlayacak kimse yokmu?
Duruşmada size oturabileceğinizi kim söyledi?
Duruşmalar ayakta mı yapılıyor ? ben hiç katılmadığım için bilmiyorum. ama bir anda ayağa kalkmam için sesini yükseltmesi hiç hoş olmadı.
- - - Updated - - -
Bu durum anlaşmalı davamızı anlaşamama davasına dönüştürmesi için bir sebep olabilir mi? Mahkeme ile bu durumun ne alakası var sizce ayrıca dava açılabilirdi diye düşünüyorum. Hem karşı taraf hemde ben mağdur olduk.
Sorduğum soruya neden cevap vermiyorsunuz?
içeri davet eden görevli bana sandalyeyi gösterdi. bende oturdum. duruşma devam ederken birden azarı yedim :) kötü bir niyetim yoktu. devlet büyüklerine herzman saygımız vardır.
- - - Updated - - -
Şimdi güzelce takı elbisemi giyip gideceğim. Fakat durum ne olur bilmiyorum. Sizce avukat tutmalımıyım?
Duruşmaya ilk defa katılan birine mübaşir dediğimiz görevli yardımcı olur. Usulen konuşurken ayağa kalkılması gerekir ki bunu vatandaş bilmeyebilir. Mübaşirin sizi uyarması gerekiyordu. Uyarıya rağmen duruşma düzenini bozan tarafa hakim duruşma salonundan çıkma yaptırımı uygulayabilir. Ancak ben böyle basit bir durum nedeniyle, sizi mahkeme salonundan çıkartmasını ve davayı çekişmeli hale çevirmeyi doğru ve uygun bulmadım. Ancak tekrar aynı şeyleri yaşamamanız için avukat tutmanızı tavsiye ederim.
Davanın bu durumdan etkilenmesi doğrumudur. Eşler arasında bir anlaşamamazlık yok ki?
- - - Updated - - -
Davanın çekişmeliye dönmesi sebebiyle şahitlerin! bulunması şart mı?
Davanın uzamaması için neler yapmalıyız? Anlaşamadığımız bir konu yok Hakime hanım ne derse kabul etmiştik!
- - - Updated - - -
avukat tutacak ücreti temin edemiyorum. 4 000 lira isteniyor malesef