Gelir Giderden fazla iken Aidatlara Zam Yapılmasına İtiraz
Merhabalar,
Kiracısı bulunduğum sitede 6 blok ve 168 daire var. Her ay toplanan aidatlar giderler düşüldüğünde ort. 1.000 TL fazla vermektedir. Dolayısıyla kasada ki para sürekli artmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında daha önce istenen 50 TL'lik aidat bu ay itibariyle 70 TL'ye çıkarılmış. (%40 zam) Toplantıdan bizim haberimiz olmadı 65 civarı kişi toplantıda (bunlar ev sahibi) aidatların artmasına imza vermiş.
Kasada kalan para sürekli artarken aidatlara yapılan Zamma itiraz edebilir miyim? Bunun iptali için nasıl bir yol izlenebilir?
Bu arada siteye güvenlik kameraları ve bazı değişiklikler yapılacak ev sahiplerinden aidat dışında 3 ay 50'şer TL ek olarak toplanacakmış. Yapılacak değişiklikler için harcanacak paranın aidatlara yansıtıldığını düşünüyorum Buna itiraz edebilir miyiz? Haklarım hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum...
Cevap: Gelir Giderden fazla iken Aidatlara Zam Yapılmasına İtiraz
Aidatın ne kadar toplanacığına karar veren kat malikleridir. Bu parayı ödemekte,ödediğiniz kira bedeli ile sınırlı olmak üzere ev sahibi ile birlikte müteselsilen sorumlusunuz. Aidatı ödemeyeceğim derseniz yönetim sizi icraya verebilir. Aidatın ne kadarını kimin ödeyeceği yönetimin sorunu değildir. Ev sahibi ile kiracının sorunudur. Fazla ödediğinizi düşündüğünüz kısmı, Ev sahibinizden talep edebilirsiniz.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Aidatın ne kadar toplanacığına karar veren kat malikleridir. Bu parayı ödemekte,ödediğiniz kira bedeli ile sınırlı olmak üzere ev sahibi ile birlikte müteselsilen sorumlusunuz. Aidatı ödemeyeceğim derseniz yönetim sizi icraya verebilir. Aidatın ne kadarını kimin ödeyeceği yönetimin sorunu değildir. Ev sahibi ile kiracının sorunudur. Fazla ödediğinizi düşündüğünüz kısmı, Ev sahibinizden talep edebilirsiniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler... Sorumda dikkat ederseniz aidatı ödemeyeceğim vb. bir şey yok. Elbette ödememiz zorunlu bunun farkındayım. Benim sorum konuda da açıkça yazdığım gibi her ay kasa fazla verirken aidatlara yapılan zam. Bu konuda kiracı olarak bir şey yapabiliyor muyuz itiraz vb. bunları sormak için yazdım.
Yani izlenecek bir yol, itiraz vb. hukuki olarak varsa onları yapmak istiyorum.
İtiraz edemezsiniz. Ödersiniz. İtiraz ve dava hakkı kat malikinindir. Fakat Ev sahibine ait olan kısmı kiradan düşersiniz yada ev sahibinden talep edersiniz.