Tebbir nafakasını ödeyemiyorun ne yapmam gerekiyor
merhabalar arkadaşlar sizlere şimdi bir sorum olacak ben tebbir nafakam 5000 ytl olmuş eve bir seferinde icra geldi ve üzerime hiçbir eşya olmadığı için evden bir mobilya yazdı bizde istirkak davası açarak bunu kazandık şimdi elimde karar var bana tekrar tebligat geldi ve 5000 lira borcunu var ödememeniz durumunda cebri icraya devam olunacaı şimdi benim ne yapmam gerekiyor 1. eve gele bilirmi üzerime hiçbir eşya yok istirhak dava kararı elimde beni aydınlatırsanız sevinirim şuana kadar daha icra gelmedi
Cevap: tebbir nafakasını ödeyemiyorun neyapmam gerekiyor
Nafaka ödememenin sonucu 1- Haciz (maaş haczi dahil) 2- Hapis cezası.
selamlar şuanda üzerime bir şey yok zaten hapis açarsada mahkeme sonuna kadar ertelenir deliller sunacaım bir şey olacaını düşünmüyorum birçou işlem korkutmak amaçlıdır türkiyede uygulama çok geç ilerliyor o yüzden ya evlenecektir yada işe girecektir bekleyecek hali yok
Mahkeme odeyebileceginizden fazlasini siz isteseniz de vermiyor. Sizin yaptiginiz sorumluluktan kacmak bezidirmek.Son yazinizdan da bu acikca anlasiliyor ''ya evlenir ya ise girer'' demekki bu kisinin bir sekilde paraya muhtac oldugundan eminsiniz..
Yalniz size uzucu haber hapis cezasi dusunsugunuz kadar gec cikmiyor.
Alıntı:
canermutlu38 rumuzlu üyeden alıntı
hapis açarsada mahkeme sonuna kadar ertelenir deliller sunacaım bir şey olacaını düşünmüyorum birçou işlem korkutmak amaçlıdır türkiyede uygulama çok geç ilerliyor o yüzden ya evlenecektir yada işe girecektir bekleyecek hali yok
Neyse, disiplin hapsi cezanızı yatarken düşünebilecek bolca vakit bulabileceksiniz.
selamlar benim amacım ödemek ödememek deil ancak şuanda işim yok çalışmıyoru da oyüzdendir söylüyorum karşı taraf bunu anlamıyor gıcıklığına yapıyor onu biliyorum zaten işim olsa öderim ha diyeceksiniz ki bir işe girip çalışa bilirsiniz ancak görmeyen bir kişiye iş kolay kolay vermiyorlar o yüzden nafakanın iptali için dava açmayı düşünüyorum yargıtayı bekliyorum yoksa tabikide durum varsa ödenmeli
Korkarım şu anda içinde bulunduğunuz durum;
durum varsa ödenmeliden ziyade, nafaka borcu ödenmeli durumunda. Hakkınızda disiplin hapsi talebi olursa, yakalandığınız anda mevcut borcu ödeyinceye kadar (en fazla 90 güne kadar) hapis yatma ihtimaliniz oldukça yüksek.
hayırlısı olsun bakalım nedeyelim artık olacaklara yapacak bir şey yok mücadelemi vereceim elimden geldiği kadar nafakanın iptali gerçekleşe bilirse davayı bekliyorum Yargıtay sonuçlansın bakacaım birde şunu sormak istiyorum karşı taraf işe girerse yada evlenirse geçmiş borç siliniyormu arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim
Sizin nafaka , eşiniz için mi çocuğunuz için mi karar verilmişti?
selamlar benim için çocuk yok 6 ay evli kaldık zaten tebbir nafakasına karar verildi ekimdede dava bitti yoksulluk nafakasına karar verildi şuanda dosya yargıtayda evlenirse yada işe girerse geçmiş dönem borç silinecekmi bilmiyorum