-
Samsung Rezilliği
22.11.2013 Tarihinde Samsung S4 Marka Cep telefonu Aldım Mart ayına kadar hiç bir sorun yaşamadım Mart ayında ekranda görüntü gitti ve cihazı servise verdim Cihazın Ekranı garantiden değişti aradan 10 gün geçmedi ki tekrardan Değişen ekran içinde yapıştırıcı maddenin akıp gökkuşağı gibi iz bıraktığını gördüm ve tekrardan garantiye verdim Garanti ekranı tekrar değiştirdiği söyledi ve aradan 1 ay geçmedi ki aynı sorundan tekrar servise gönderdim ve ekranı tekrar değiştirildiğini söyledi aradan 1 aylık sürede Wifi çalışmamaya başladı ve servise tekrar gönderdim servis wifinin arızalı olduğu ve onarıldığını söyledi 2 gün sonra bir daha tekrar etti arıza ve tekrar götürdüğümde tekrar wifi onarıldı dendi bende artık bu cihazın değişmesini talep ettiğimde samsungun politikasının gereği bu cihazın değişim yapılmayacağı tüketici hakem heyetine gitmem gerektiğini belirtti ben de tüketici hakem heyetine verdim bu süreç devam ederken bir de cihaz tekrar arıza yaptı bu sefer cihaz hiç açılmadı ve servise gönderdiğimde anakart değişiminin olduğunu söylediler toplamda 1 yıl içerisinde 6 kez farklı arıza 3 kez aynı arızadan servise gitmesine rağmen samsung bunu asla değiştirmeyeceğini söyledi ben tamam öyle olsun dedim ve kullanmaya başladım fakat bu sefer anakart değişiminden sonra cihaz %100 sarj yapmama rağmen sadece 3 saat dayanıyordu servise gönderdim tekrar ve cihazımın artık onarılmasını istedim yada paramın iadesini servis elemanları ile görüştüğümde bu cihazın neden bu zamana kadar değişmediğini değişmesi gerektiğini belirttiler fakat daha sonra öğrendiğime göre servise gelen bölge müdürü cihazı garanti dışı bırakmaya çalışın dediği ve cihazımı hiç bir sebep yokken garanti dışı bırakıldı merak ettiğim ben tüketici hakem heyetine verdim bu cihazı ve sonucunu bekliyorum 1 sene içerisinde 6 kez servise giden cihaz hiç bir şekilde politikamız değil diyerek geri alınmamıştır şimdi hakem heyeti sonucunda neler yapmam gerekiyor
-
Cevap: Samsung Rezilliği
Size ancak hakem heyetinin vereceği karardan sonra bir fikir verilebilir.
-
Tuketici hakem heyeti lehime karar verecek çünkü toplamda 6 kez servise gitti 3 kez aynı arızadan 3 kez farklı arızadan fakat merak ettiğim karar sonrasında samsung cihazı garanti dışı bıraktım diyebilir mi çünkü ben 3. ekran değişiminde talebimi bildirdim ve samsung yerine getirmedi 7 serviste ise katakulle yaparak herhangi bir sorun olmamasına rağmen cihazımı garanti dışı bıraktı ve bunu haksız bir şekilde sadece bölge müdürünün cihaz bize çok masraflı oldu cihazı garanti dışı bırakın diyerek cihazımı garanti dışı bıraktırdılar bunun belgesi elimde eğer tüketici hakem heyeti paramı iade edin derse etmeme gibi şansı olurmu
-
Servisin cihazı neden garanti dışında bıraktığını belgelemesi istenecektir, ayrıca hakem heyeti gerek görürse dışarıdan bilirkişi atayacaktır ama durum söylediğiniz sırada gerçekleşti ise ben ona bile gerek kalacağını sanmıyorum. Keyfi uygulamalarla servis dışı bırakılamaz cihazlar. Bırakıldığında da servis bunun sebebini kanıtlamaya mecburdur...