Emlakci ile imzalanan sozlesme sonrasi
Remaxa satilmasi icin bir daireyi sozlesmeyle verdik, sozlesmeyi de 3 aylik yaptik ancak su anda satmak pek istemiyoruz vazgectik....istedigimiz parayi verseler bile ben bu aliciya mal satmam ya da fiyati arttirmak istiyorum deme hakkimiz var midir ?*
Sozlesmede yazan tutari birinin verdigini varsayarsak satmamiz gerekiyor mu , sozlesmeye gore nasil davranabiliriz.*
daire icerisinde kiraci var ...*
Cevap: emlakci ile imzalanan sozlesme sonrasi
Sözleşmede ne yazıyor? Herhangi bir şey yazmıyorsa veya okudunuz da anlamadınızsa Remax'a sordunuz mu? Sordunuzsa onlar ne diyor?
Emlakciya sorup bulandirmak istemedik, ancak istedigi fiyat verildigi halde satilmak istememesiyle ilgili bir ibare yok....su var fes ediyorlar ancak fes edilince 1 sene boyunca kimseye ev satilamiyor
Konu ile ilgili bir ipucu varmış işte sözleşmede. Yanılıyor olabilirim, ama bence siz bir alıcı buldunuz, komisyoncuyu devreden çıkartıp satış yapmak için yol arıyorsunuz. Eğer yanlış düşünüyorsam bu işin çözümü çok basit: Dairenizi satıştan çekersiniz, 1 yıl içinde yeniden satmaya karar verirseniz aynı emlakçıya gidip yeniden sözleşme yaparsınız, o da satışı yapar. Alıcı seçermiş gibi yapmak, fiyat arttırmak istermiş gibi görünmek ve benzeri alavere dalavereli yöntemlerle uğraşmanıza da gerek kalmaz.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
Konu ile ilgili bir ipucu varmış işte sözleşmede. Yanılıyor olabilirim, ama bence siz bir alıcı buldunuz, komisyoncuyu devreden çıkartıp satış yapmak için yol arıyorsunuz. Eğer yanlış düşünüyorsam bu işin çözümü çok basit: Dairenizi satıştan çekersiniz, 1 yıl içinde yeniden satmaya karar verirseniz aynı emlakçıya gidip yeniden sözleşme yaparsınız, o da satışı yapar. Alıcı seçermiş gibi yapmak, fiyat arttırmak istermiş gibi görünmek ve benzeri alavere dalavereli yöntemlerle uğraşmanıza da gerek kalmaz.
Maalesef yanlıyorsunuz eğer tahmin ettiğiniz gibi bir durum olsa buraya rahatça emlakçıyı aradan açıkartmak için ne yapabilirim şeklinde yazabilirdim....Evi satmak istiyorduk çünkü bir yer alıcaktık ancak o yerin satış durumu şu anda olmadığını öğrendik , fakat 6 ay sonra satılmayacağının garantisi yok o yüzden satışı iptal edelim de ben 1 sene boyunca satmayayım diye emlakıya bağlanmak istemediğim için alternatifleri öğrenmek istiyorum olay budur....