Kredi Kartımdan benden habersiz harcama yapılmış, savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunacağım?
Dün bir akrabamı, check up yaptırmak için hastaneye götürdüm, birden telefonuma mesaj geldi 'Yaptığınız harcamalarda güvenlik teyidi için tarafınıza ulaşılamadığı için kartınız bu tür işlemlere kapatılmıştır.' yazıyordu. Hemen bankanın cep şubesine girip baktım, Açık provizyon kısmında, ben hastanede iken yapılan 1639 TL tutarında alışveriş gördüm, hemen bankayı arayıp kartımın iptalini ve yenilenmesini talep ettim.Bankaya harcama itiraz formu gönderdim, alışveriş yaptığı internet sitelerini aradım.Hepsiburada.com'dan yapmış olduğu sipariş kodunu biliyorum ve hepsiburada.com'u arayıp bu siparişi verenin kim olduğunu sordum, bana bilgi veremeyeceklerini,failin yakalanması için savcılığa başvurmam gerektiği söylendi.Şimdi savcılık,adliye ile ilgili daha önce hiç işim olmadı, ne yapmam, nasıl başvurmam gerekiyor? Bir sorum daha bankaya gönderdiğim harcama itiraz formuna halen cevap gelmedi,ne kadar süre bekleyeceğim?
Cevap: Kredi Kartımdan benden habersiz harcama yapılmış, savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunacağım?
Burada anlattıklarınızı güzelce dilekçe haline getirip, olayları sırasıyla alt alta yazacaksınız. Samsun adliyesine gidip Cumhuriyet Savcılığı müracaat kalemine şikayet dilekçesini vereceksiniz. Dilekçe yazamam diyorsanız bir avukattan ücreti mukabilinde dilekçe yazmasını rica edebilirsiniz. Dilekçe 2 nüsha olsun, sizde kalanın üzerine hazırlık no'sunu yazdırın.
Cevap: Kredi Kartımdan benden habersiz harcama yapılmış, savcılığa nasıl suç duyurusunda bulunacağım?
Merhaba,
nette başıma gelen olayı ararken sizin yazınızı gördüm. Benim de bilmediğim bir kişi tarafından kredi kartımdan hepsiburada.com dan yüklü bir miktar alışveriş yapıldı bana gelen banka mesajları ile durumu farkettim. Sizin süreciniz nasıl sonuçlandı acaba? Biraz bilgi verebilir misiniz? Yarın savcılığa gideceğim ancak nasıl başvuru yapmamı önerirsiniz? Oldukça telaşlıyım. Teşekkür ederim