İhtiyacim icin kiracimi cikarmam gerek
Merhaba, su an babamla yasiyorum. Kendi uzerime olan evim kirada. Sozlesmesi agustosta bitecek ancak; ben evleniyorum ve oturacak baska evimiz yok. Kiracinin evden cikmasini istiyorum fakat zorluk cikariyor. Nisan ayinda evlendigimde sokakta kalacak halim yok. İspatlamam sartiyla, Ev sahibinin ihtiyaci dogrultusunda kiraciyi cikarma hakkimiz yok mu acaba?
Cevap: İhtiyacim icin kiracimi cikarmam gerek
Alıntı:
ScansuP rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, su an babamla yasiyorum. Kendi uzerime olan evim kirada. Sozlesmesi agustosta bitecek ancak; ben evleniyorum ve oturacak baska evimiz yok. Kiracinin evden cikmasini istiyorum fakat zorluk cikariyor. Nisan ayinda evlendigimde sokakta kalacak halim yok. İspatlamam sartiyla, Ev sahibinin ihtiyaci dogrultusunda kiraciyi cikarma hakkimiz yok mu acaba?
Öncelikle,
kiracınızın isteği dışında bir yol yok sözleşme bitim tarihinden önce çıkmasını sağlayabilecek. Kiracınızda bu yönde bir istek yoksa ;
Kira sözleşmenizde , sözleşmenin feshedilmesi konusu belirli bir süre önceden haber verme şartına bağlanmışsa, 1 ay önceden noter kanalıyla ihtar gönderip sözleşmeyi yenilemeyeceğinizi bildirdikten sonra,
sözleşme bitim tarihinden sonra 1 ay içinde ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmanız gerekir, bu da ortalama 6 ay sürer sonuçlanması.