hiç bir kanıt olmadan en üst sınırdan ceza vermek ve en düşük snırdan indirim yapmak
abiler ben 20 yaşındayım olayı tam bilmesemde herhangi bir kanıt bulunmamaktadır ancak
1 günde hırsızlık ile suçlanan olayların hiç birinde kanıt yoktur parmak izi kamera vs ancak 4 veya üzeri dosyada kanaate dayanarak EN ÜST sınırdan ceza verilmiştir bütün dosyalarda ve şikayetcinin zararını karşılanmasndan ve şikayetinin vazgeçmesinden dolayı 1/2 oranına kadar indirim yapılması gereklidir. en üst sınırdan ceza verdiği halde 1/2 indirm yapılması yerine 1/20 oranında indirim yapılmıştır sizce bu yasa olarak uygunmudur ankarada çözme gibi bi şansımız varmıdır ?
ve en önceden fazla ceza yediğinden dolayı hakimle aralarında münakaşa olmuştur ve hakim sessizce ben seni yollayacağım yeri iyi biliyorum demiştir..
ailem ayrı annem babam ayrı sadece abim vardı artık oda yok lütfen bi yardımcı olun :(
Cevap: hiç bir kanıt olmadan en üst sınırdan ceza vermek ve en düşük snırdan indirim yapmak
Cevap: hiç bir kanıt olmadan en üst sınırdan ceza vermek ve en düşük snırdan indirim yapmak
kararların 3 ü temyize gidip onanmıştır ancak bu cezaların fazla verildiğini kanıt olmadan kanaatten en üstten ceza verilmemesi gerektiğini düşünüyorum suan cezaevinde abim
Cezayı ağırlaştıran ve hafifleten nedenler tablosu http://www.pazarbasi.av.tr/ceza-huku...epler-listesi/
Buradan kanun maddelerine bakıp, hırsızlık suçunun cezasını ağırlaştırıcı veya hafifletici nedenlere bakmanızı tavsiye ederim.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
baktım ancak bunlardan hiç biri yok
yapan kişilerde olayın abimn olayla ilgisi olmadıgını beyan etmiştir ancak abimin kiraladığı araba kendi üzerine oldugundan dolayı birlikte yapıldıgı düşünülmüştür her ne kadar düşünülsede bu durum bir kanıt bi görgü tanığı veya bi parmak izi bulunamamıştır bunun için ankarada itiraz edebilirmiyim veya başka birşey yapabilirmiyim. en üst sınırdan ceza verilip 1/20 oranında indirim yapılmıştır. 1/20 oranı pek rast görülmemiş birşeydir 6 yıl 8 ay cezadan 6 yıl 4 aya indirilmiştir sizcede gülünç bi rakam değilmidir
yargılanma aşamasında avukatınız varmıydı, temyiz i avukatmı kaleme aldı, tavsiyem bundan sonrası için avukata yardımı alın yargı yolu kapalıysa avukat bey anayasa mahkemesine başvurur, orasıda olmasa avrupa insan hakları mahkemesi, ama sanmıyorum delil olmadan onanması, ben farklı suçlardan göz altına alındım delil yetersiliği nedeniyle savcılık işlem yapmadı, parmak izi, kamera,görgü şahiti muhakkak bunlardan biri olmalı ceza verilmesi için.