Telefonla verilen onay geçerli midir?
İyi Günler Az Önce Bir Arama Geldi. Sözde ben 10 aralık 2013 de bir sağlık kuruluşunun aramasına telefonla onay vermişim ve bir yıl ücretsiz bir yıl ücretli Check-Up yaptırmışım. Adamlar ille 400 tlyi yatıracaksın aksi takdirde 1800 tl olarak sözleşmeyi fesh ettiğin için ödeme yapmak zorunda kalırsın diyorlar. ben böyle bir onay verdiğimi hatırlamıyorum ne yapmam gerekir lütfen yardım edin. ses kayıtımı istediğimde o iş iki hafta sürer diyor. bir hafta içinde parayı ödemediğiniz taktirde 1800 tl ödemek zorunda kalırsınız diyor. Telefon ile verilen onay geçerli midir?
Cevap: Telefonla verilen onay geçerli midir?
Şimdi de bu moda oldu. İnanmayın, herkesi arayıp aynı oyunu oynuyorlar. Aynı cümleleri kuruyorlar.Bana da yapmaya kalktılar, hem de bana.Bir daha rahatsız ederseniz sizi Savcılığa şikayet edeceğim deyip telefonu kapatın, aynı numara ararsa açmayın.
Galiba telefonla verilen onay bazı şartlarla geçerli de, bence asıl mesele o değil. Telefonla yapılan ihtarlar geçerli değil. Eğer sizden bir alacakları varsa bunu usulünce yazılı olarak istemeleri gerektiğini düşünüyorum. Esasen bu tür telefon satışları karşı tarafın "he tamam, kabul ediyorum" demesiyle bitmez. Kredi kartı numaranızı alıp parayı (o anda) çekmeden sizi bırakmazlar. Bir yıl ücretsiz bir yıl ücretli olsa da, ücretli yılın ücretini taaa en başta alırlar. Böyle bir onay verdiğinizi hatırlamayacağınızı bilen birileri ya sizi işletiyor, ya da dolandırıyor. Bir daha ararlarsa telefonda söyledikleri her şeyi imzalı mühürlü bir yazıyla resmen talep etmelerini isteyin ve sallayın gitsin!
merhaba ben tüketici hakem heyetinde görev yapıyorum bu konuyla ilgili yapmış olduğum sözleşmenin bir örneğini tarafıma gönderiniz o zaman deyip hiç bir şekilde ödeme yapmayın bu şekilde vatandaşı kandırıyorlar o yaptığım görüşmede ses kaydı mevcuttur sizde ses kaydını gönderin bana deyin ve ödeme yapmayın
hiç bir sonuç çıkmıyo merak etmeyin
Bence yapmanız gereken iyi bir hakaret edin sonra onlar kapatır telofonu zaten
Merhaba bir şey danışacağım eşimin bankaya kredi kartı borcu var iflas ettik ve ödeyemez haldeyiz eşim telefonda arayan hukuk yetkililerine ön ödeme yapacağını söylemiş fakat parayı ayarlayamadık bize atılan msjda sözle taahhüt verdiğiniz için 76 madde uygulanacak diyorlar sözle taahhüt verilebiliyor mu 76 maddeden kasıt nedir teşekkür ederim
Sözlü taahhüt olmaz,ciddiye almayınız...Takside eşiniz sanırım şoför, bu sebeple haczi mümkün değildir.