Küçük bir çizikle telefonum garanti dışı kalabilir mi?
Başlıktada belirttiğim gibi telefonumun köşesinde küçük bi çizik vardı ilk aldığımda meydana gelmişti.7 ay kullandıktan sonra ekranda bi sarı leke oluştu renkler karıştı bu çiziğin olduğu yerde bile değil.Ben garantiye gönderdim ve ekranın kırık olduğunu kullanıcı hatası olduğunu söylediler. Araştırdım bikaç yere sordum hatta lg türkiye servisini bile aradım bu sarı lekenin fabrikasyon olduğunu düşmeyle alakası olmadığını eğer ekranın kendisinde bi hasar olmadığı sürece diğer garanti şirketlerinin ücretsiz yaptığını öğrendim yani fonotel garanti cihazdaki çiziği bahane ediyo. Şimdi bu çizikle telefonum garanti dışı mı kalmış oluyo, ben 3 defa gönderdikten sonra garantiye, tüketici haklarına başvurursam sonuç benim lehime olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Küçük bir çizikle telefonum garanti dışı kalabilir mi?
yeni tüketici kanununa göre üç kez gönderme şartı kalktı bir kez göndermişseniz servise ve olumsuz yanıt gelmişse vakit kaybetmeden tüketici hakem heyetine başvuru yapın bilir kişi inceler karar verir
Alıntı:
NAZİK rumuzlu üyeden alıntı
yeni tüketici kanununa göre üç kez gönderme şartı kalktı bir kez göndermişseniz servise ve olumsuz yanıt gelmişse vakit kaybetmeden tüketici hakem heyetine başvuru yapın bilir kişi inceler karar verir
Maalesef göndermiş bulundum şuanda kargoda telefon ve zaten bir kez gönderdikten sonra gitmiştim ve kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetinde bulunan görevli en az 3 defa gönder dedi daha bir hafta önce kendisininde tam olarak haberi yok sanırım işlerin nasıl yürüdüğünden :D .Geldiğinde dilekçemle ve bu servis formlarıyla başvurucam tüketici hakem heyetine başka neler gerekli, sizce karar ne olur ve ne kadar sürer? Gerçekten telefonda sadece bir tane ufak bi çizik var ve seervisi arayıp görüştüğüm şahıs telefonun bu çizik dolayısıyla garanti dışı kaldığını bundan sonra hiçbi arızasını yapmıyacaklarını söyledi.Bu kadar basit mi bu işler biz garantili olsun diye 300 lira 500 lira fazla para veriyoruz dalga geçer gibi bi çizikle bütün paramızı çöpe atmış oluyolar.Şimdiden teşekkür ederim.
telefon faturanızın fotokopisi, servis fişlerinizin fotokopisi, birde talebinizi belirten dilekçe ile yapın başvurunuzu d,ilekçede sadece bir talep belirtebilirsiniz ya ücretsiz onarım ya para iadesi ya yeni telefonla değişim gibi eğer tekrar gittiğinizde şartlar oluşmamış derlerse yeni tüketici kanununda sadece bir kez gitmekle şartlar oluşuyor deyin bende tüketici hakem heyetinde görev yapıyorum ve biz tek sefer servise gitmişse alıyoruz dilekçeyi :) tabi karar ne çıkar onu bilemem çünkü makine mühendisleri odasından teknik lise öğretmenlerinden oluşuyor bilir kişi onun incelemesi ne gelir bilmem inş. haklı çıkarsınız
Peki çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi karar lehime olur :)
Alıntı:
NAZİK rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
yeni yapılan değişiklikten haberdar değilim.telefonum yakında 3. tamirini gerçekleştirecek, telefonumu alalı bir yıl geçmedi.ücret iadesi almak hakkım doğuyor mu? bu hakkımı 3.tamir gerçekleşmesi ardından kullanabilir miyim?