İdarenin ret- ve iptal kararı
Merhaba, SGK ya maluliyet maşı ile ilgili yapmış olduğum başvuruyu Ret etmesi üzerine, idare mahkemesine başvurum neticesinde olumlu onama kararı aldım ve süreç Kurum tarafından temyize taşındı ve karar bozuldu ve devam ederek bu süreç uzun bir zaman aldı ve en son Danıştay Lehime olarak tekrar bozdu.
Sorum şu:
1- Alacak olduğum maaş ve hakların İdare mahkemesinin kararının kuruma giriş yaptığı tarih mi?
yada;
2-iptal kararı neticesinde iptal edilen, idareye başvurduğum cevaba gelen ret yazısı tarihinden mi geçerli olur?
Çünkü kurum başvuruyu ret etmese takip eden ay başından itibaren haklarımı alacaktım.
Kurum Yazıyı Ret ederek, Mahkemeden nihai karar çıkana kadar hak kaybına uğranacağı açıktır.
bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Sa iyi çalışmalar...
Cevap: idarenin ret- ve iptal kararı
Süre; İdari işlemin yok sayıldığı daha doğrusu iptal ettiği tarihten başlar...
Cevap: İdarenin ret- ve iptal kararı
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Yalnız ben cevap yazınızdan ' Mahkemece kararın verildiği tarih' olarak anladım. Umarım doğru anlamışımdır. Size iyi çalışmalar...
Alıntı:
yavuzaksu rumuzlu üyeden alıntı
Yalnız ben cevap yazınızdan ' Mahkemece kararın verildiği tarih' olarak anladım. Umarım doğru anlamışımdır.
Yanlış anlamışsınız. İdareye başvurduğunuz tarih olarak anlamak gerekir. Başvurunuzun konusu maaş olduğuna göre; idareye başvurduğunuz tarihten "geriye doğru 60 gün" içerisindeki maaşları da almaya hak kazanmış olursunuz diye biliyorum.
Bilgiler için teşekkür ederim. Artık sgk mahkeme kararı ile yapılan başvuru tarihini dikkate alarak hakları veriyor ancak bu vermiş olduğunuz bilgiler ışığında bir yazı ile sgkya başvuracagım. Ve ret edecek olduğu yazıyı dava konusu edip mahkemeye taşırım. Çünki mahkeme süresi ızadıkça, süre aleyhimize ilerliyor.... Neyse bundan sonrası hakımızda hayırlısı artık. Hukuki nette karşılıksız hizmet veren tüm hukukculara saygı ve sevgilerimi sunarım....