Knight Online Oyunu ve Hesabın Çalınması... Kullandığımız İp adresinden Çıkması Sonucunun ağır bedeli :(
Merhabalar, bir şahsın oyun karakteri çalınıyor mahkemeye gidiyor ve geçmişte neredeyse herkezin oynadıgı knight online vebenimde bir zamanlar oynayıp hala bilgisayarımda olan oyun ama bırakıp oynamadıgım... ip adresimiz cıkıyor o karakter girilmiş bizim ipten sonra savcılık cagırıyor evde oyunu daha once oynayan benim savcı bey soruyor hesabı senmi aldın diye hayır diyorum ip adresin cıkıyor diyor bilmiyorum diyorum oyun bende var ama cok zamandır oynamadıgımı soluyorum ve ip adresi sizin ip uzerinde duruluyor ve bilmiyorum virus yada baska sey olabilecegini dile getirdim wireles modem kullanıyorum ordan bile sızma olabilir diye soledim peki sen bunları nerden biliyosun diye cevap aldım sonra evde bulunan kulandıgımız 1 laptop ve masaustu bilgisayarı eve gelen polis memurları alıp goturdu bursa bilişim şubeye gitmiş inceleme yapılmışgelen rapaor oyun yuklu ama o calınan hesabın tarihlerinde oyunada girilmemis o hesabada diye rapor olurken ihtimaller ile gene uzerime suc atılmış daha sonra mahkemeye verildim ilk mahkemede durumu tekrar anlattım ilgim yok boyle birsey varsa benle alakalı değil virus yada wireles modemimden dolayı bizim kullandıgımız ip adresinden cıkan suctur diye fakat mahkeme bunu incelemedi 2.ci mahkemeye cıktım dile getirdim 3. gitmedim dilekce ile izah ettim ve arastırmalarda yaptım oyunla ilgili ve hesap çalma durumları ile ilgili internette bir cok forumda verdigim ifade ve dilekceyi suçtan kurtulmaya ve inkara yonelik olarak algılayıp 2 yıl 8 ay 15 ceza verildi mahkemede, verdiğim ifadeleride kaçamaklı olarak değerlendirmişler anlayamıyorum bu durumu... verdiğim ifade tam anlamıyla kayda geçmediği için uzerine dilekce yazdım sonu bu yani işlemedigim bir suctan dolayı sırf ip adresimizin olayda cıkması ... temyize gittim fakat ne olacagını bilmiyorum sucsuzlugum ortaya cıkacak diye avukatta tutmadım sanırım buyuk bir hata yaptım yardımcı olurmusunuz gerçi sanırım iş işten geçti belkide.
(Açıklayıcı bir şekilde yazamamış olabilirim, Bir yol göstesin lütfen... Bunalıma girdim... Davanın sürmesi ve ceza almam arasında 3 yıl geçti ve hala canım sıkılıyor...
Cevap: Knight Online Oyunu ve Hesabın Çalınması... Kullandığımız İp adresinden Çıkması Sonucunun ağır bedeli :(
Hem avukat tutmamak, hemde son celseye gitmemenin ağır bedeli olmuş.Yargıtayda kesinleşirse sıkıntı büyük.
Cevap: Knight Online Oyunu ve Hesabın Çalınması... Kullandığımız İp adresinden Çıkması Sonucunun ağır bedeli :(
Nerden bilebilirdimki ben suç makinası değilim, basite aldım zaten yapmadım bu kanıtlanır diye... Çok zor durumdayım sanırım bundan sonra yapacak bişey yok heralde?
- - - Updated - - -
Nerden bilebilirdimki ben suç makinası değilim ki, basite aldım galiba olayı zaten suçsuzum yapmadığım birşey bu kanıtlanır diye avukat falan gerek yok diye dusundum Çok zor durumdayım sanırım bundan sonra yapacak bişey yok heralde?
Bir avukatla çalışmak için suç makinesi olmanıza gerek yok.
Gene adınıza dava açılmış bir davaya katılmak için suç makinesi olmanıza gerek yok.
Sizin anlatımınızdan benim anladığım olayı yapıp yapmadığının tam hatırlamadığınız ve sonuçta virüs girmiş veya kablosuz modemle başkası da yapmış olabilir şeklinde bir savunma verdiğiniz.Bu da diğer etkenlerle birleşince olumsuz bir kanaat oluşturmuş.
Temyizden olumlu sonuç çıkabilir belli olmaz.
Ben oyle birşeye karısşmadım karısmadıgımı izah ederken bana ip adresin var sen yapmısın deniyordu ve ben hiç bir şekilde alakm yok dediğimde o zman senin ip adresin neden cıkıyor dediklerinde bir acıklama yapmam gerekiyordu ve internet ortamında herkez duymustur yada baska turlu yayınlarla bir wireles modem sifresini kırmak mumkun ve girilebilir virusler ilede bu saglanabilir ve virus olayını bana ilk mahkemeye cıktıgım hakim bey soyledi bilgisayarına virus girmis olabilir diye daha sonraki mahkemede yoktu tabi... yani neden ben kendimin sucsuz oldugunu izah ederken soyledigim seyler suphe uyandırıyor hala anlamıs değilim sizdede aynı kanaat olmus... dogru durustte anlatamıyorumki hakim karsısında cekingenlikden... olayı tama anlayabildiginizi sanmıyorum cunku yeterli sekilde acıklayıcı olamıyorum diye dusunuyorum... Bana başından beri sucludur yapmıstır gozuyle bakıldıgını dusunuyorum ve tum sorular ile tum oalylar sanki bu sekilde gelisti kendimi savundum sen nerden biliyon bunları dendi bana karsı yani... Sonra gene mahkemede savundum kayfa gecmedi dilekce yazdım ama oda umursanmayıp suçtan kurtulmaya yonelik inkarcı konusmalar yazılmış ceza yazılırken... Avukata hiç ihtiyac duymadım cunku suclu değilim bilgisayarlarımıda incelemeye almalarına ragmen ip adresi uzerinde durdular ve iki yerden girildigi gozukuyo hem benim ip adresim hemde yabancı bunuda dns degserek yada baska programlar ile mumkun raporu yazmıslar yani ip adresinden dolayı hep bana suclu olarak baktılar, siber suclarda inceledikleri bilgisayarlarımda zaten ben o oyuna girmiyodum bile yuklu olmasına ragmen onlarda ole rapor ettiler
- - - Updated - - -
Fakat genede mahkemede bana ip adresin cıkıyo sen yapmısın diye suclamalar geldi hayır ben yapmadım siber suclarda bilgisayarları bir laptop ve masaustu incelediler diye dile getirdim raporlarında girmedigim belli oluyor ama ip adresin var dendiginde wireless modem kullanıyorum dedim bunu kayda gecmemislerdi mahkemede ve bende dilekce yazdım hepsini anlattım tekrardan soyluyorum butun herseyi goz ardı ederek suctan kurtulmaya yonelik inkarcı acıklamalar olarak yazılmış... Yani gülsemmi ağlasammı onuda bilmiyorum ya....
Temyizden umut kesilmez.Bekleyip görmek gerek masum bir kişinin ceza alması suçlu bir kişinin ceza almamasından çok daha kötüdür.
Tamam ama temyiz içinde bir dilekçe yazana gittim ilk yonlendirende mahkeme kalemi oldu gittim yerde adamlarda sasırıyo bu ne ya diyor dogrusu hiç bişeylerden haberleri yok dogru durust bisey yazmadı bir iki kelime bisey bende bıktım yani aynı seyleri solemekten... tekrar dosyaları inceliceklerdir heralde oyleyse iyi yoksa dilekcede hiç bişey yazmıyo yani...