Apartman paspas alimi kİraci sorunu
Merhaba
8 daireli bir apartmanda oturuyoruz
apartman girişine paspas almak istiyoruz 1 kiracı daire demirbaş olduğunu ve ev sahibi tarafından ödenmesi gerektiği fikrinde
bunun hukuki alt yapısı nedir
paspas demirbaşmıdır
ev sahibimi öder yoksa kiracımı ?
Cevap: Apartman paspas alimi kİraci sorunu
İyi hoş da, siz (apartman sakini veya yönetici olduğunuzu varsayıyorum) neden bu konuda taraf oluyorsunuz? Ev sahibi ile kiracı bu konuyu aralarında halletsin. Yönetici işletme avansı makbuzuna paspas bedelini ayırıp yazar, kiracı öder, ondan sonra ne yaparsa yapar. Kiracı bu demirbaştır ben ödemem gidin ev sahibinden alın diyemez. Çıkabilecek tek sorun, paspas alımının işletme projesindeki demirbaş alımı veya bakım onarım giderleri bahsinde hesaba katılmış olup olmadığı konusunda çıkabilir, o da o kadar önemli değil, yöneticiye fasıllar arası aktarma yetkisi herhalde verilmiştir, halledilir.
Alıntı:
EnginTarhan rumuzlu üyeden alıntı
İyi hoş da, siz (apartman sakini veya yönetici olduğunuzu varsayıyorum) neden bu konuda taraf oluyorsunuz? Ev sahibi ile kiracı bu konuyu aralarında halletsin. Yönetici işletme avansı makbuzuna paspas bedelini ayırıp yazar, kiracı öder, ondan sonra ne yaparsa yapar. Kiracı bu demirbaştır ben ödemem gidin ev sahibinden alın diyemez. Çıkabilecek tek sorun, paspas alımının işletme projesindeki demirbaş alımı veya bakım onarım giderleri bahsinde hesaba katılmış olup olmadığı konusunda çıkabilir, o da o kadar önemli değil, yöneticiye fasıllar arası aktarma yetkisi herhalde verilmiştir, halledilir.
tamam doğru söylüyorsunuzda
kiracı ev sahibi ile sorun yaşıyor parayı kiradan düşemediğini bu nedenle parayı ödemeyeceğini söylüyor
Bu hâlâ sizin sorununuz değil. Ev sahibine bir kere söylersiniz, ödemiyorsa ev sahibine ve kiracıya her ikisini birden icraya vereceğinizi söylersiniz. Kiracı ev sahibinin borcundan kira ile sınırlı olmak koşuluyla sorumludur. O zaman paspas parasını ve icra masrafları ile avukat ücretini kiradan kesmek zorunda olduğunu hatırlatırsanız herhalde akıl baliğ olur!
O değilde bu paspas kaç para merak ettim şimdi?
Bir paspas kaç paraki demeyin. Aylık 1 Tl aidatı fazla ödediğini iddia eden hastalıklı bir kat maliki Aylarca kulis yaptı. Apartmana yapmadığını bırakmadı.
Apartman önüne koyulabilecek nitelikte paspaslar 35 Tl ila 250 tl arasında. Daire önüne koyulabilecekler ise 15 Tl den başlıyor.