-
İlamsiz İcra
1,400 TL lik dosya masrafı iadesi için hakem heyeti kararı çıktı lehime ilamsız olarak icraya verdim. Ama hakem heyeti limiti 2000 tl olmuştu ben hakem heyetine başvurduğum zaman. Acaba yanlış mı oldu ilamlı mı vermeliydim. Şimdi ne yapmam gerekiyor? itirazı nereye yapmalıyım. İtiraz dilekçe örneği olan varsa paylaşırsa sevinirim.
-
Cevap: İlamsiz İcra
Avukatsız iş yapmanın cezası... Banka İlamsız icra takibine itiraz ederse iş uzar. Kendi yaptığınız icra takibine itiraz edemezsiniz. Ancak takipten feragat edebilirsiniz. Hastalanınca doktora gitmek yerine aspirin mi alıyorsunuz?
-
şunu belirtmeyi unutmuşum ben hakem heyetinin kararının ilamlı olarak verilmesi gerektiği konusunda icradaki memuru uyarmama rağmen kendisi işini iyi bildiğini düşünerek ilamsız verdi. Bende ısrarcı olup üstelemedim. neyse banka itiraz etti ve icra durduruldu. Şimdi ben yeniden ilamlı icra başlatsam olur mu? veya
2- İcra mahkemesine itirazın iptali davası açsam birde üstüne inkar tazminatı eklesem nasıl olur? Çünkü hakem heyeti kararı kesinleşmiş ve banka itiraz etmemişti.
birde belirteyim bulunduğum ilçede avukat yok onun yerine adliyeden emekli bir zabit katibi dava işlerini takip ediyor. Halihazırda çalışanın durumu ortada iken emeklisine güvenemedim.
-
dere geçerken at değiştirilmez, bu icra işlemine devam edin. Sulh hukuk mahkemesine de icra takip davası açabilirsiniz. %40'dan aşağı olmamak üzere Icra inkar tazminat talebinizi de ekleyin.
-