Arkadaşlar Merhaba, İş yerinde cevabını bilmediğim bir sorunla karşıkarşıyayım.
Kıdem Zammı aldım diye normal zam alamadım. Personel özlük işlerine, Muhasebeye yazılı olarak sordum yazılı cevap almak için ama kimse cevap vermedi. Sadece Haklı mıyım yoksa Haksız mıyım öğrenmek istiyorum.
Kısaca olayı özetleyeceğim.
Yılda 1 kere zam yapan bir şirktte çalışıyorum. Şirketin Yıl içinde 2 zam ayı mevcut. Şubatta alan temmuzda alamıyor, temmuzda alan şubatta alamıyor. Ben Şubat'ta zam alanlardanım.
19 şubat 2007 -- işe giriş tarihi
Şubat 2008 -- 1. Zam %7
Şubat 2009 - 2. zam %7
Şubat 2010 -- 3. zam %7
Şubat 2011 -- 4. zam %7
Şubat 2012 -- 5. zam %7
Şubat 2013 -- 6.zam %7
2013 Ekim ayında terfi oldum
Kasım 2013 -- Terfi zammı
Buraya kadar herşey normal. İş yerinde 6 sene geçtikten sonra Terfi oldum ve Kasım ayında terfi zammı olarak %5 aldım. Yani normal zammı mı beklesem %7 alacaktım. terfi olduk zam aldık neyse dedik ocakta bir daha alırız. Ama ocak oldu siz terfi zammı oldunuz diye zam vermediler. Bende 2014 şubatta bekledim olmadı, Temmuzda alırım diye bekledim ama malesef. Sonunda Bu ayın sonunda zamlı maaş alacağım. Terfi zammını saymassam zam için 2 sene beklemiş oldum. 2013 şubat ayından 2015 şubat ayına.
Kısacası, terfi oldum diye yapılan zammı saymassanız zam almak için 24 ay beklemiş oluyorum ve yapılan terfi zammıda her zaman yapılan yüzdelikten daha az.
hakkımın ne olduğunu öğrenmek için işyeriyle görüştüm ama kimseden cevap alamıyorum. En sonunda " yönetici böyle istiyor" gibisinden absürd bir cevap aldım. Bunu bana yazılı olarak verebilir misiniz dedim kimse maillerime cevap vermedi. Kıdem tazminatı yapıldı diye normal zammın yapılmaması hakkı varmı, bu yüzden beni 2sene bekletebilir mi ? Kıdem tazminatı normal zammı etkiler mi ? Eğer haklıysam, nasıl bir yol izlemem lazım ?