Bankanın İbraz Ettiği Hatalı Dosya Masrafına karşı Açtığı Dava
Merhaba ,
Kullandığım banka kredisi için benden alınan dosya masrafını geri alabilmek için Akbanka dilekçe ile başvurdum .
Banka bana 1.000 Tl alındığına dair evrak verdi . Bu evraklar ile Hakem heyetine gittim ve davayı kazandım .
Banka yasal itiraz süresinde itiraz etmedi .
Banka hesabıma 500 TL yatırdı ve bize sizden 500 Tl kesmişiz dediler. Hesapdan gosterdiler kesintiyi. Once 1000lira kesmişler , ardından 1 gun sonra hesabımıza 500 TL geri yatırmışlar.
Bizde ok dedik . Herhangi bir işlemyapmadık .
Bunun üzerine banka bizi Tüketici hakem heyetinin kararının değiştirilmesi için mahkemeye vermiş ,
mahkeme bizim hesabımızdan 500 TL dosya masrafının kesildiğini ve bunun akabinde Tüketici Hakem heyetinin kararını değiştirmesini istemiş .
Fakat sorun şurda , Mahkeme Bankanın Avukatlık bedelini bizim odememize de karar vermiş . Bunun bedelide 500 TL imiş .
Yani banka bize yatırdığı 500 Tl yi avukata ödettirecek bize.
Bu konuda nasıl ilerlememiz gerekiyor.
Bankanın bize başında hatalı bilgi verdiğini , bu bilgi ile dava açtığımızı ( 500 Tl iken 1000 Tl ) ve bu karara itiraz etmek istediğimizi belirtebilirmiyiz ?
Banka kendi yaptığı hata için karşı dava açtı.
Şimdiden Teşekkürler
Cevap: Bankanın İbraz Ettiği Hatalı Dosya Masrafına karşı Açtığı Dava
THH kararına itiraz eden banka davayı kazanmış ve mahkeme banka avukatına ödenmek üzere avukatlık ücretine hükmetmiş. Bu durumda karşı tarafın avukatına ödeme yapmak zorundasınız. Aksi takdirde avukat sizi icraya verir ve haciz ile de olsa vekalet ücretini alır (ve icra masrafları ile ve faizi ile).
Cevap: Bankanın İbraz Ettiği Hatalı Dosya Masrafına karşı Açtığı Dava
Konu hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...