müteahhit tarafından kandırıldık
Öncelikle doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama yardım almamız gereken bir konu var yardımcı olursanız çok seviniriz. 2014 temmuz ayında müteahhitten ev aldık yalnız aldığımız bina 0 yaşında olduğu için henüz doğalgazı gelmemişti müteahhit bize doğalgazın eylül ayında geleceğini ve evin eylül ayında eksiksiz teslim edileceğini söyledi. Biz de buna güvenerek ev almışız kira ödemeyelim diye ekim ayında yeni eve taşındık. Ha bugün gelecek doğalgaz ha yarın gelecek benim değil belediye başkanın işi onu bunu bekliyorum derken biz kışı getirdik. Şimdide şubatta gelecek diye hala bizi kandırmaya çalışıyor ama çevredeki binalara ki onlar da yeni inşaat doğalgaz geldi yollar kazıldı borular döşendi bizim de gözümüz ancak o zaman açıldı. Arsa sahiplerinden birkaç kişiyle görüştük hepsine mayıstan önce binaya taşınmayın binayı kullanamazsınız demiş. Yeni ev alanlara da nisan mayıs ayında gelin diyince kandırıldığımızdan emin olduk. Kendisine telefon açıp sorduk bina merkezi sistem kaloriferin yanması için 10-15 kişi lazım imza lazım bu kış kalorifer yanmaz dedi. Halbuki biz ev alırken kimse binaya taşınmasa dahi doğalgaz geldiğinde diğer vanaları kapatır sadece sizin daireye gazı veririm demişti. Şimdi bunu yapamayacağını mümkün olmadığını söylüyor. Müteahhitten şikayetçi olmak istiyoruz bunu nasıl yapabiliriz? Dava açarsak kazanma şansımız nedir yönlendirirseniz sevinirim. Başka sorular sormak isterseniz cevaplayabilirim.
Cevap: müteahhit tarafından kandırıldık
Müteahhiti dolandırıcılık nedeniyle savcılığa şikayet edebilirsiniz ama büyük ihtimalle hukuki mesele deyip, takipsizlik kararı verilir. Diğer taraftan tüketici mahkemesinde dava açma hakkınız var. Kanımca tüm malikler toplaşıp bu davayı açarsa hem avukatlık ücreti hem de dağınık dosyalarla uğraşmaktan kurtulursunuz.
Cevap: müteahhit tarafından kandırıldık
Cevap için teşekkürler. Diğer malikleri toplayıp dava açamayız çünkü sadece biz mağdur edildik. Binadaki dairelerin yarısı arsa sahiplerine ait mayıs ayında gelecekler o şekilde anlaşma yapmışlar (Yalnız onlara doğalgazın mayısta geleceğini söylemiş). Yeni ev sahiplerine de nisan gibi gelin denilmiş. Arsa sahiplerinden şahit bulmamız bir şey değiştirir mi yoksa onlarla anlaşmam o şekilde doğalgazla alakası yok deyip sıyrılabilir mi?