1 yildir kİracisi olduĞum, ev sahİbİ Şehİr diŞinda yaŞadiĞi İÇİn kontrat yapamadiĞim, kİralarini dÜzenlİ olarak banka hesabina yatirdiĞim ev satildi. Yenİ ev sahİbİ evİ hemen boŞaltmami İstİyor. 5 ay sÜre İstİyorum tanimiyor. Ne yapabİlİrİm?
Printable View
1 yildir kİracisi olduĞum, ev sahİbİ Şehİr diŞinda yaŞadiĞi İÇİn kontrat yapamadiĞim, kİralarini dÜzenlİ olarak banka hesabina yatirdiĞim ev satildi. Yenİ ev sahİbİ evİ hemen boŞaltmami İstİyor. 5 ay sÜre İstİyorum tanimiyor. Ne yapabİlİrİm?
Kira kontratının yazılı olması zorunlu olmayıp ispat açısından önemli olsa da kira sözleşmesi sözlü de olabilir. Bankadan kira yatırdığınıza göre aranızda bir kira akdi var demektir. Bu durumda yeni malik evi satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde size "evi 6 ay içinde tahliye etmenizi" ihtar etmelidir. Bu ihtarı yapmazsa yeni mal iktisabı nedeniyle tahliye davası açamaz ama başka tahliye nedeni varsa açabilir. Olayınızda aslında 6 ay yasal tahliye süreniz var diyebiliriz.
merhaba arkadaşlar. benzer bir durum benim de başımdı. ocak ayında satın aldığım evde sözleşme olmadan oturan kiracıyı çıkaramıyorum. önce çıkacağını söyledi. sonra 1 aylık ihtar süresini kaçırdım. şimdi de bahane buluyor. su faturalarını yatırmıyor. kira da vermiyor. sürekli oyalayıp duruyor. sizce ne yapmam gerekir şimdi. tahliye taahhütnamesi hakkında bilgi verebilir misiniz. ne yapabilirim. şimdiden teşekkür ediyorum.ödemediği kira bedellerini ve su borçlarını nasıl tahsil edebilirim...