Cevap: Lütfen yardımlarınızı bekliyorum * Uyuşturucu Madde
1)Ne olduysa onu söyleyin ama benim demenizle dememenizin pek bir farkı yok gibi çünkü benim değil demeniz sizi dava dışında tutmayacak
2)İlk olaysa ve anlattığınızın dışında bir detay yoksa denetimli serbestlik olur.Denetim süresi başarıyla tamamlanırsa dava düşer
3)Dava düşerse adli sicilde de adli arşivde de çıkmaz sadece polisin GBT kaydında çıkar
4)Bu kadar miktarlarla satıcı olacağını sanmam ama 2 ayrı sarılı hazır maddenin bulunmasından belki avukat arkadaş böyle bir fikir vermiş olmalı, mutlaka onun dedikleri de dikkate alınmalı
Öncelikle mahkeme ye çıkmayacaksınız uyuşturucu maddeyi üstüne alınan kişiler 1 ile 1-5 ay arası içinde denetimli serbestlik çağrı evrağı gelecektir. ve bir yıl sürecektir sicile işlenmez .
MErhaba
Mahkemeye çıkmayacaksınız diyorsunuz fakat ayın 16 sinde Mahkememiz var.
Ayrıca Ben üzerimde herhangi birşey yakalatmadım diğer arkadaşımda öyle. Polis tutanagında torpidoya atılan malın benim olduğu söyledi. Ben bunu kabul etmeyeceğim sonuçta arabada bize ait değil.Yakalatan arkadasımıza ait. Ben araçtan inerken birşey mi attım sandıda yazdılar bilmiyorum.İmzalamak dahi istemedim fakat baka çıkış yolunun olmadığını söyledikleri için imza attık .
Laboratuar sonucu :
1- Naylon parçası içinde net ağırlığı 1,8 gram ( daralı 2,05 ) tütünle karışık yeşil renk
2- kağıda sarılı net ağırlığı 0,3 gr tutunle karışık yeşil renk
Ayrıca 1.şıkta belirtilen miktarı alınarak zarf içine konuldu kapak üzeri imzalandı şahit numune dolabında muhafaza altına alındı.
2.şıkta belirtilen (torpidodaki ) incelemelerde MİKTARI AZ OLDUĞU İÇİN ŞAHİT NUMUNE ALINAMADI yazmaktadır
üzerimizden çıkmayan bir şeyi kabul etmek istemiyoruz fakat Üzerinde yakalatan arkadaşımızda ben almam onu yoksa satıcı oluyormuşum birinizden biri onu alın demektedir
Mahkemeye elbette çıkacaksınız mahkemeye çıkmayacaksınız bilgisi doğru değil ki mahkeme kağıdı da gelmiş.
Şu saatten sonra o araçta bulunan kim varsa en iyi ihtimal denetimli serbestlik alacak.Bendeydi, ondaydı, torpidodaydının faydası yok.Bazen bu gibi durumlarda ne araçta ne kişilerin üzerinde hiç bir şey çıkmaz.Ama aracın yanında yakınında madde ele geçirilir(klasik polisi görünce maddeyi camdan veya kapıdan atma) polis de buna şahit olduysa gene herkes zan altında kalır.Daha önce benzer konular çokça tartışıldı.Forumda arama yaparsanız tecrübe edinebilirsiniz ve madde bendeydi ondaydı demenin pek bir önemi olmadığını anlarsınız.
Tekrar Selamlar..
Eski formlardan alacağım bilgiler bizi yanıltabilir. Cunku Haziran ayı itibari ile sanırım kanunlarda değişmiş.
Biz kabul etmek istemiyoruz bu konuyu açıkcası. En iyi ihtimal denetim diyorsunuz en kotu ne olabilir :(
benım atmadığım birşeyden dolayı beni nasıl yargılayabilirler ki. Ki diğer arkadaşımdan hiiçbirşey çıkmamış o nasıl denetim alacak.
Zaten uyuşturucuyla yakalananların(kullanıcıların) yarısından çoğu polisi görünce üstündeki maddeyi yere atıyor.Sonuç olarak üzerlerinden hiç bir şey çıkmıyor.Yada paket aynı aracın için bulunuyor.Genelde hepsi benim haberim yok diyor(sizinki gibi).Yani bu yaklaşımlar ''tamam o zaman senlik bir şey yok'' gibi bir sonuç çıkarmaz.Bu beklentiyle mahkemeye giderseniz hayal kırıklığı yaşarsınız.Şu anda gene kendinizi savunun, eğer hiç kullanmadıysanız hakime kan vermek istediğinizi kanınızın temiz olduğunu söyleyin.Bu durumlarda hakim denetimli veriyor, zaten kişi kullanmıyorsa denetim süresince gerekenleri yapıyor ve dava düşüyor.