Üniversite Disiplin Cezası hakkında
İyi günler dilerim.
Okuduğum üniversite de kopya suçlaması nedeni ile 1 yarıyıl uzaklaştırma cezası aldım. Buna karşılık olarak aklanmam için bölge idare mahkemesine yürütme durdurma istemli bir şekilde iptal davası açtım. İlk etapta davam reddedildi, bu kararın üstüne bir üst mahkemeye itiraz ettim. İtirazım sonrasında üst mahkeme beni haklı buldu cezamın yürütmesi durduruldu ve öğrenciliğime geri döndüm. Bu süreç içerisinde devamını daha önceden vermiş olduğum ve 2. kez aldığım dersimin sınavlarına girdim ve geçtim. Ceza almış olduğum ve mahkeme kararı ile cezanın yürütmesi durdurulduğu dönemde dersimin sınavlarına girerek tamamlanmış oldu. Okulumun bitmesi için gerekli olan tek dersim kaldı ve ona da tek ders sınavına girerek okulum bitecek. Tam bu süreçte ilk açtığım bölgedeki mahkeme sadece davamı iptal etti davalı tarafı haklı buldu ve 1 ay içerisinde danıştaya temyiz yolu açılabileceğini bildirdi.
Sorularım şunlar;
Davanın sonucu ne olursa olsun yürütme durdurulması kararı verilmiş dönemimde verdiğim dersimin sınavları iptal olabilir mi ?
Son gelen kararda yürütmenin durdurulması iptali ile ilgili bir karar çıkmadı bunun bir anlamı olabilir mi ?
Davayı danıştaya taşıdığımda dava işlenirken o süreçte okuldan mezun olabilir miyim?
Genel olarak yürütmenin durdurulduğu dönemdeki geçtiğim dersim daha sonradan iptal olabilir mi ?
Teşekkürler...
Cevap: Üniversite Disiplin Cezası hakkında
Cevap: Üniversite Disiplin Cezası hakkında
Merhaba, öncelikle vermiş olduğunuz cevabınız için teşekkür ederim. Açtığım konuda da belirttiğim gibi yürütme durdurulduğu tarihlerde sınavlarımı verdim ve dersimi geçmiş oldum o dönemde kapanmış oldu. Davam ret geldi fakat davayı danıştaya temyiz edicem karar olumsuz olursa eğer mesajınızdan anladığım o dönemdeki sınavım iptal edilmeyecektir değil mi ? Birde sormak istediğim yaklaşık 2 hafta sonra tek ders sınavıma giricem ve okulum biticek dava süresi içerisinde okuldan mezuniyet belgemi alabilicek miyim peki ? Olumsuz bir durum halinde danıştaydan karar ne kadar zamanda gelir ?
Yardımlarınız ve vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.