Tapu Değişikliği Hakkında
Merhabalar
Babamın üzerine olan evi veraset yoluyla kendi üzerime almak istiyorum , babamın vefatından dolayı varis annem ve beniz fakat annem tapuda üzerine hak almak istemediğinden tapuyu kendi üzerime çıkartmak istiyorum , alo 181 hattını aradığımda net bir cevap vermiyorlar sağolsunlar
öğrenmek istediğim ;
Tek başıma tapuyu alabilirmiyim ? yoksa mecburen hisseli olarak 2 mizin üzerine mi yapılması gerekiyor ?
Tek üzerime alabilirsem eğer ne tarz evrak almam gerekicek , annemin noter vs tarafından hak beyan etmediğine dair bir resmi evrak mı almam gerekmekte
Bilgi verirseniz sevinirim.
Cevap: Tapu Değişikliği Hakkında
Annenizin mirası reddetmediğini varsayrak yazıyorum,
1) Öncelikle veraset ilamı ile tapuda ilgili taşınmazın intikali gerekecektir.
2) İntikal işlemi sonucunda ilgili taşınmaz elbirliği mülkiyeti şeklinde intikal edecektir. ( Bu durumda ikiniz de tek başına tasarrufta bulunamazsınız.)
3) Siz annenizle anlaşarak elbirliği mülkiyetini paylı mülkiyete çevirebilirsiniz. Herkesin üzerinde tasarruf edebileceği hissesi belli olur.
4) Elbirliği mülkiyetinin paylı mülkiyete dönüşmesi konusunda annenizle anlaşamıyorsanız ortaklığın giderilmesi davası açarak bu ayırımın mahkeme tarafından yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Cevap: Tapu Değişikliği Hakkında
Direk olarak noterden alinacak belgeye istinaden yani tasinmazda hak talep etmedigine dair belge alinmasi yeterli olmayacak midir ?
2 mizin uzerine gectikden sonra kendi beyanina istinaden tek tarafli kisinin uzerine gecebiliyormu tapu ?