Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama
Öncelikle Herkese Merhaba ;
Bir konu hakkında deneyimli ve bilgi sahibi olan üyelerimizden yardım rica edeceğim.
Konu başlığında'da belirtmiş olduğum üzere hakkımda " Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama " suçundan dava açıldı ve bu dava kamu davasına dönüştürüldü.Davam Antalya Serik 1.Asliye Ceza Mahkmesinde görüldü.Fakat mahkeme tarafından bana ulaştırılan bilgilendirmede İst.Çağlayan adliyesine gittim hakime yazılı ifademi verdim ve davam 3 gün Sonra Antalya'da görüldü.Dava sonucunda hakkımda " Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimli serbestlik (Kesinleşmedi) " kararı çıktı.
Ben bu sonucu " Uyap " web sitesinden öğrendim adıma henüz bir dava sonucu ile alakalı evrak ulaşmadı. ( Antalyadaki davam 20.01.2015 tarihinde görüldü uyapta halen duruşma devam ediliyor olarak görünülmekte)
Öncelikle sormak istediğim soru şu ;
1. Ben bu kararı kabul etmek istemiyorum çünkü gerçekten yanlış bir karar.Şirketimden bir müşterinin kredi kartı ile işlem yapıldı( mail order pos cihazı üzerinden) bilgisi ve onayı dahilinde faturası satış slibi ve kargosu gönderildi fakat kendisi teslim almamış müşteri bizden iptal iade istemeden savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ( ücret iadesi kendisine yapıldı) tamamen cahilliğinden ve bilgisizliğinden hakkımda ilk defa böyle bir dava açıldı hatta ilk davam ve cezam pisi pisine 5 yıl hiç bir suça karışmama ve diken üzerinde yaşamam gerekiyor.
2.Eğer bu karara uymam gerekiyor ise yapmam gereken nedir ? Denetimli serbestlik için mahkemeden sonuç yazısı geldikten sonra bir yere başvurmam 'mı gerekiyor yoksa yazı gelmeden denetimli serbestlik ile alakalı bir yerlere başvurmam'mı lazım.
3.Anladığım kadarıyla 5 yıl boyunca hiç bir suça karışmamam gerekiyor karışırsam ise hakkımda verilen hapis cezasını yatmam gerekicek ben bu cezanın ne kadar verildiğini nereden öğrenebilirim ?
4. Son olarak dava ile alakalı olmayan bir başka suça karışsam ve bir ceza alsam bile Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçundan aldığım cezayı yatarmıyım ?
Umarım sorularımı anlaşılır bir şekilde sorabilmişimdir. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızdan destek rica ediyorum.
Teşekkürler,
İyi Çalışmalar.
Cevap: Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama
HAGB kararlarına karşı itiraz hakkınız var. Karar yüzünüze okunmadığından tebliğden itibaren 7 gün içinde ağır ceza mahkemesinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itiraz edebilirsiniz.
Şayet itiraz kabul edilmezse artık yapılacak bir şey yok. 5 sene kasıtlı bir suç işlemeniz halinde yapılacak yargılamada yeni suçtan ceza alırsanız, HAGB kararı bozulacak ve eski suçun cezası da üstüne eklenecektir.
Cevap: Başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
HAGB kararlarına karşı itiraz hakkınız var. Karar yüzünüze okunmadığından tebliğden itibaren 7 gün içinde ağır ceza mahkemesinde hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itiraz edebilirsiniz.
Şayet itiraz kabul edilmezse artık yapılacak bir şey yok. 5 sene kasıtlı bir suç işlemeniz halinde yapılacak yargılamada yeni suçtan ceza alırsanız, HAGB kararı bozulacak ve eski suçun cezası da üstüne eklenecektir.
Vakit ayırıp bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.