Benim annem ve babam boşandı. Annemle aram pek iyi değil ve üniversitede okuyorum bana düzenli para göndermiyor. Anneme nafaka davası açmak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir dilekçe bulamadım bana yardımcı olurmusunuz?
Printable View
Benim annem ve babam boşandı. Annemle aram pek iyi değil ve üniversitede okuyorum bana düzenli para göndermiyor. Anneme nafaka davası açmak istiyorum ama internet üzerinde hiçbir dilekçe bulamadım bana yardımcı olurmusunuz?
Öyle hazır bir dilekçe yok. Avukata gidip ücretini ödemek suretiyle yazdırabilirsiniz. Sakın şimdi bana öğrenciyim para nasıl vereyim demeyin. Annenize para için dava açabildiğinize göre yabancı birinin para istemesi garip değil...
Ben 17 yasindayim annemle babam bosandi velayetim annemde ama babamla kalmak istiyorum nasil babamla kalabilirim
1-Annenize nafaka davası açamazsınız çünkü velayet annenizde. Anneniz babanıza karşı nafaka davası yada halen nafaka takdiri var ise yükseltmek için dava açabilir.
2- Velayetiniz annenizde o izin verirse babanızda kalabilirsiniz. Babanız velayet davası açarak sizin velayetinizi alır ise annenizin izn ine gerek kalmaz. Ama muhetemelen bu dava bitinceye kadar siz reşit olursunuz. O nedenle dava açmanızın bir anlamı yok.
3- 18 yaşından sonra yardım nafakası için hem annenize hemde babanıza ayrı ayrı yardım nafakası davası açabilirsiniz.
merhabalar müsaitseniz bir soru sorabilir miyim
Siz sorun müsait olunca cevap veren olur.