hdmi dönüştürücü iade almıorlar
ümraniye bu yaka alış- veriş merkezindeki bimeksten samsung sm-t230 tablet aldım.ürünü aldıktan sonra hdmi kabloyla lcd ye bağlayıp görüntü alabilirmiyim diye sordum. tablette hdmi kablo girişi olmadığını hdmi dönüştürücü kullanarak görüntüyü lcdye aktarabileceğimi söylediler. bende fiyatını sordum. şu an ellerinde olmadığını ama fiyatının 100 tl civarında olduğunu söylediler. aynı alış veriş merkezindeki samsung bayisinde bulunabileceğini söyledir. bende 3-4 dükkan bimeksin ilerinde olan samsung bayisine gittim. Hdmi dönüştürücü olup olmadığını sorduğumda var olduğunu bende yeni aldığım tableti göstererek tabletteki görüntüyü lcd televizyona aktarmak istediğimi söyledim. onlarda hdmi dönüştürü ile yapabileceğimi söylediler. bende 109 tl' ye satın aldım. eve gelip tabletin şarjının dolmasından sonra aldığım dönüştürücüyü tablette kullanarak lcd tvye aktarmak istedim. ne yaptımsa olmadı. bend aldığım samsung bayisine götürdüm. onlar tablet yanımdaysa bakabileceklerini söylediler bende tabletin yanımda olmadığını ama getirtebileceğimi söyledim. eşimi arayarak tableti getirttim. samsung bayisindeki elaman denedikten sonra bu tabletlerde görüntü aktaramayacağımı söylediler. bende bu ürünü iade etmek istedim. aksesuar iadesi ve değişimi yapmadıklarını söylediler. bende satarken neden söylemediğini sorduğumda ben sizin tabletin galaksy s oluğunu sannetmişler. ürünü aynı gün iade etmek istesemde iade alınmadığını bende işime yaramayacak bir ürüne neden 109 tl vermiş olayım diye sorduğumda samsungun aksesuarlarda iade ve değişim yapmamızı istemediğini söyledi. bende samsun sizden böyle bir talebi varsa yazılı olarak beyan etmiştir bu yazıyı görmek istediğimde muhasebenin kapalı olduğunu söylediler. telefon numaramı aldılar pazartesi bilgi vereceklerini ama aramayacaklarından eminim. samsun çağrı merkezine talepte bulundum. çağrı merkezinden olumsuz bir durum gelirse ne yapmam lazım. askeri ücretle çalışan bir insan olarak 109 tl az değil bu paramı iade edebilirmiyim ve ne yapmam gerektiği hakkında yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım. ı ürünü 24.01.2015 (dün)aldım
Cevap: hdmi dönüştürücü iade almıorlar
Üründe bir arıza yok, ürünü yerinde görerek satın almışsınız,
iade almak için herhangi bir zorunlulukları yok.
üründe bir arıza yok ama aldığım ürünle yapmak istediğimi karşılayamıyorum. ürünü görerekten ziyade onların yönlendirmesiyle aldım. sonuçta ben hdmi dönüştürücünün oluduğunu bile bilmiyorum. bu ürünün çalışacağı donanım hakkında bile bilgim yok. mağaza görevlisine tabletteki görüntüyü almak istediğimi onlarda bana hdmi dönüştürücüyle yapabileceğimi söylediler. şimdi ben mi suçluyum beni yanlış yönlendirenmi? bana verdikleri cihazın hangileriyle uyumlu olduklarını söylemeyenlermi. ben sonuçta teknik bilgi sahibi değilim. onların yönlendirmesiyle o ürünü alıyorum
Mağazadan satın aldığınız bir ürünü, koşulsuz iade hakkınız yasal olarak yok. Satınaldığınız yerin insiyatifinde iade alıp almamak.
Tableti satın aldığınız mağazanın iade koşulları daha rahat olabilir, tableti iade edip yerine başka bir alışverişte kullanmak üzere hediye çeki alabilme şansınız olabilir,
aldığınız dönüştürücüyü kullanabileceğiniz daha üst model bir tablet alımı için veya bir ürün alımı için ilerleyen zamanda kullanabilirsiniz, ancak o mağazanın da yasal olarak iade alma zorunluluğu yok. İade prosedürlerini sorgulayın
tüketici haklarına gitesem sonuç çıkmazmı?
Alıntı:
mucit2008 rumuzlu üyeden alıntı
tüketici haklarına gitesem sonuç çıkmazmı?
Tüketicinin haklı olmadığı durumlar da vardır hayatta.
anlamadığım bimeks türkiyenin markası ve ürünleri iade alabiliyor. samsung bir dünya markası işin güzelliği hiç itiraz hakkı yok
Bimeks in kendi tercihi, her firmanın aynı şekilde davranma zorunluluğu yok.
Alıntı:
mucit2008 rumuzlu üyeden alıntı
anlamadığım bimeks türkiyenin markası ve ürünleri iade alabiliyor. samsung bir dünya markası işin güzelliği hiç itiraz hakkı yok
İtiraz hakkı her iki taraf için de var,
dediğin gibi yaptım bimekse samsung tableti iade ettim. yerine Reeder A8İW Quad 8'' Tablet Pc Android 4.4 KitKat Tablet aldım.hdmi dönüştürücüye gerek yok direkt mini hdmi çıkışı var telefonlar bile samsungdu inanın samsungdan soğudum. sırf o yüzden reeder aldım bimeksin 5 yıllık garantisinide yaptım. işin komik tarafı bimeks tableti iade alıyor. samsung hdmi dönüştürücüyü geri almıyor.samsung HDMİ dönüştürücüyüde duvarıma asarım gördükçe samsungdan daha çok soğurum.Erdoğan bey sorularıma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.