üvey anne sorun çıkartıyor
Herkese emeği için teşekkür ederim
Babam 2004 yada 2005 senesinde yani oz annemin vefatından 5 sene sonra falan ikinci evliligini yapti eyvallah. Iyi kötü 8 sene gecirdiler ne yazkki 2013 senesi 19 mayista babam vefat etti allah nur icinde yatirsin.
Biz 3 kardesiz uvey annemin ne babamdan, nede önceden çocuğu yok babam vefat etti daha 3 gün miras konularına girdi orasi benim surasi benim kafasina göre karar veriyo resmiyette herşey babamin üstüne neyse babamda vefat edince bole konuyu acinca bizde 3 kardeş olarak doğal olarak tartistik bu evi terk etti bi kac kere geldi sahsi esyalarini falan aldı neyse bidahada gelmedi gelsede kalmasina musade etmm etsemde kalsa kim bakacak ona yaptiklarindan sonra konuya gelince sorun cikariyor bize. bic bir sekilde anlasmaya varmiyor mahkemeye vercem diyor vermiyor bişey soyle ne istiyon verelim diyoz istekleri haddinden fazla sabrimizi zorluyo zaten bi mustakil evimiz bi taksimiz bide özel halk otobusumuz var. Baskada bise yok miras olarak. Sorunda ben diyer iki ablamdan anlaşarak noter uzerinde aldim miras haklarını 4 esit paya bolundu zaten veraset ilanında yani suan 4/3 benim elimde hic bir sekilde anlasamiyoruz ben mahkemeye baş vurcam maddi sikintim var halk otobüsünude calistramiyorum bunun yüzünden tek başıma okadar yükün altindan kalkamiyorun ama düğünde yapacam tekim suan evlenmem sart yaşımda geldi geciyor 28 yaşındayım şuan ben oyle yada boyle evlencem evlendimi eve gücüm yettigince tadilat yapcam eşya alacam ve sayre. Bu kadin daha sonra gelip eşimle girdiğim eve yerleşe bilirmi ayrica ev iki katlı üst katta kaliyolardi babam sağken yatak odasi falan orda mutfağı banyosu hepsi var. Yani ben nabsam ne etsem bi çare bulamadim az çok anlatmaya çalıştım derdimi tam toparlayamamisda ola bilirim bunu. bana biri yol gosterirse cok sevinirim teşekkür ederim şimdiden
Cevap: üvey anne sorun çıkartıyor
1/4 üvey annenin geri kalan 3/4 ise siz 3 kardeşin. Her hissedar tüm mirasta bu hisseler kadar hak sahibisiniz. Yani sizin oturacağınız evin 1/4 annenin, gerisi kardeşlerin. Üvey annenin oturduğu ev için de aynı durum söz konusu. Yapacağınız şey bir avukata giderek vekalet vermeniz ve izalei şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılması.
Cevap: üvey anne sorun çıkartıyor
Cevap için teşekkürler birde kimse baska birine su durumda hakkini devredemez değilmi