Cevap: Harfli Notlara İtiraz
Siz zaten ikinci öğretim olarak okula girmişsiniz.Birinci öğretimle ikinci öğretim zaten farkı harç ve çan eğrisi olursa kendi içinde değerlendirilmesi.Sayınız az olduğu için aynı aldığınız ve alacağınız dersleri(normalde tamamen aynı dersleri alırsınız saatleri farklı olur) aynı anda almanız size birinci öğretim hakları tanımaz.Harçlarla ilgili hiç bir şansınız yok ama hepinizin ortak değerlendirilmesi için hocaların ve yönetimin insiyatif kullanması için bir öneri sunarsanız değerlendirilmesi ihtimal dahilinde.
Onun dışında bu şekilde iddialarla fakültenizi ve hocalarınızı dava ederseniz bir şey elde edemeyeceğiniz gibi şahsi kanaatim bundan sonra size tavır almış bir yönetim, daha da zor geçen sınavlar, geçilmeyen sözlü sınavlarla karşılaşırsınız.Esenlikle..
Kendimi tam olarak ifade edemeyişimden kaynaklanıyor bu şekilde düşünmeniz.
Yüksek öğretim kurumunun almış olduğu ve resmi gazetede de yayınlanmış bir durum söz konusu
" İkinci öğretim programlarının kapatılması ve öğrencilerin birinci öğretime aktarılması halinde ödenecek harç ücretleri" kısmının 2. maddesinde
" öğrenci sayısı 10 ve altında kalan ikinci öğretim programlarında öğrenin gören öğrenciler , üniversitenin talebi ve Yükseköğretim Kurulunun uygun görüşü üzerine birinci öğretim programına aktarılır ve bu öğrenciler birinci öğretim katkı payı esaslarına tabi olur "
bu şekilde bir karar alınmış olup tarafıma bizzat dekanlık tarafından bu şekilde bi yazı geldi..
Böyle bir hüküm varsa zaten uygulamalılar.Bence harçtan ziyade aynı sınav prosedürüne tabi tutmaları gerekli.Sonuçta aynı sınıfta ders alıp aynı sınıfta sınava giriyorsunuz.