Aynı konuda, mahkemelerin FARKLI karar vermesi-İmzaya İMTİNA etmek-Görevi kötüye kullanmak.
arkadaşlar merhaba, yaklaşık 9ay sonunda davalarım sonuçlandı ancak birkaç önemli sorum var. yardımcı olursanız sevinirim
02.2014 tarihinde "limanda dalış yapmak" tan idari para cezası aldım ve malzemelerime el konuldu. malzemeleri geri almak için vede cezanın iptali için 2 farklı dava açtım. malzemeler için olan davayı hakim hiç okumadığı için ( kendisi itiraf etti) kaybettim. ceza için olanı ise kazandım (ayrıntı için ek1)
şimdi sorularım şöyle
1) mazlemelerimi geri almamın bir yolu varmı? hakimler iyi niyetli ancak usulünü bulmam gerekir.
2) kazandığım davada masraflarım yanlış hesaplanmış. yani arada yolladığım dilekçelerin parası vb hiç hesaba katılmamış. bunları alabilirmiyim
3) sahil güvenlik aynı yerde daldığımda yine bana aynı muameleyi yapacak muhtemelen. yine aynı cezayı yazacak ama kazandığım dava var. bu durumda ne yapabilirim. imza atmamak çözüm müdür mesela?
4) bana bu cezayı veren kolluk kuvveti mevzuatı bilmiyor ve yanlış uygulama yapıyor. onun hakkında şuan görevini kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmaktan(kazandığım davanın masrafları) savcılığa şikayet edebilirmiyim?
5) savunmayı yapan sahil güvenlik komutanlığı adli müşavirlikteki avukat çok saçma şeyler söylemiş. hatta yalan söylemiş ve bana iftirada bulunmuştur. yapmadığım şeyleri yaptığımı söylemiş, kanıtı olmadığı halde birçok suçlamada bulunmuştur. bu kişi hakkında yapabileceğim birşey varmı?
yardımlarınız şimdiden teşekkür ederim.
ek1:
malzemeler için ayvalık sulh hukuk mahkemesine dilekçe verdim. ancak yanlış karar verildi. hakimle konuştuğumda kusura bakma haftada 1000 tane dava bakıyorum çok fazla ilgilenemedim. dedi. temyiz i de olmadığından karar kesinleşti
ceza için, balıkesir idari mahkemesine dilekçe verdim. davayı kazandım 21.01.15 te tebliğ ettim.
Cevap: Aynı konuda, mahkemelerin FARKLI karar vermesi-İmzaya İMTİNA etmek-Görevi kötüye kullanmak.