Bİlİr kİŞİ raporu gecİkmesİ
Ankara asliyede açılmış bir davam var kıymetli evraktan kaynaklı bu ayda duruşma yapılacak ve bilir kişi raporu gelmesini bekliyoruz gecen hafta konustugumuzda avukatım Ankara ya gitmesi gerektiğini söyledi ve avukatlık ücreti dışında ücret talep etti yol +otel ücreti kabul ettim bu sabah tekrardan konuştuk ve bilir kişi raporunun gelmediğinin bu durumda boşuna gitmiş olacağını söyledi 2 aydır bu raporun gelmesinin bekliyoruz bu kadar uzun sürmesi normalmi? yoksa başka sebeplerden dolayı gitmek mi istemiyor ? anlam veremedim
bilirkişi raporunun gelme süresi nedir ? aydınlatırsanız sevinirim .
teşekkürler
Cevap: Bİlİr kİŞİ raporu gecİkmesİ
Avukatınızın şehir dışı yol ve konaklama ücretlerini istemesi normal. Üstelik 1.ci sınıf olanaklar sağlanmalı. Yani git pansiyonda kal diyemezsiniz. Kaliteli bir otelde konaklama ücreti ne kadarsa ödemeniz normal.
Bilirkişi raporlarının gecikmesini kötüye yormak doğru değil. Bazen bilirkişiler ellerindeki diğer dosyalar nedeniyle yetiştiremiyorlar. Veya incelenecek konu çok detaylı ise gecikmeye mahal verebiliyorlar. Bir sonraki duruşma da rapor gelmezse hakimden bilirkişiye uyarı göndermesini isteyebilirsiniz.