AskerlİĞe elverİŞlİ deĞİl raporu ve tazmİnat!
Öncelikle herkese merhabalar faydalı bir site yanıt verip ilgilenen herkese teşekkür ederim.
Askerliğe gitmek üzere kayıt yaptırmaya şubeye gittikten sonra aile hekimine sevk ettiler.aile hekimi herhangi bir rahatsizligim olup olmadigini sordugunda gözlerimin biri 7.5 digeri 7 numara miyop astigmat oldugunu söyledim.herhangi bir engel olmadigini soyleyerek şubeye tekrar sevk etti ve daha sonra 09.04.2014 tarihinde birliğe katıldım (BİLECİK) daha sonra gözlerimin ağrimasi ve surekli yaşarmasindan dolayi hastaneye sevkimi istedim ESKİŞEHİR askeri hastanesine sevk ettiler.burada tabip binbasi hastaneye yatisimi istedi ve 14.05.2014 tarihinde hastaneye yattim.yapilan tetkiklerde ayni şekilde "biri 7 digeri 7.5 numara miyop astigmat ve birkac sorunla beraber tabip binbasi heyete sevk etti".16.05.2014 tarihi heyete ciktim ve "askerlige elverişli değildir"raporunu verdiler.bu durumda herhangi bir tazminat durumu varmidir yardimci olursaniz sevinirim teşekkür ederim
Cevap: AskerlİĞe elverİŞlİ deĞİl raporu ve tazmİnat!
Cevap: AskerlİĞe elverİŞlİ deĞİl raporu ve tazmİnat!
Raporda;
Lokal muayene;Her iki gözde harici kisimlar kapak bulbus karekeretleri ile pupil ışık ve reaksiyonlari tabiidir.
Biyomikroskopi;Her iki gözde tabiidir.fundoskopi her iki gözde tabiidir.Skiaskopi;Sağ gözde-6.25(1,00,10)Sol gözde -6.00(1,25,30)Diyoptiridir.Toplam 14.50 görmeleri sağ gözde 0,7 sol gözde 0,8 dir.hastanin durumu kesin işlem gerektirir.
Rapor bu şekilde