Memur maaşına haciz koydurmak
Öncelikle iyi çalışmalar. Aynı birimde çalışmış olduğum memur arkadaşıma borç vermiştim ve şahıs parayı ödemediği için doldurulan senetle maaş haczi için işlem başlattım ve gerekli formları tanzim ederek ödeme emri yazısı ile tebligat yapılacak. Yapılan tebligat sonrası parayı ödemediği ve senede itiraz etmediği takdirde maşına haciz koydurmak istiyorum. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemelyim, nasıl dilekçe yazmalıyım. yardım icin şimdden saolun
Cevap: memur maaşına haciz koydurmak
İcra Müdürlüğüne gidip borçlunun maaşına haciz konulmasını yazılı olarak talep etmeniz yeterli olacaktır.
vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. kafama takılan bir soru daha var. maaşa konacak haciz 1/4 oranında olacak ve tahsilat işlemi parçalı şekilde olacağı için faiz işliyor mu borçluya ve ödeme emrinde reeskont diye bilmediğim bir terimi yazarak faiz oranının belirlenmesini mi istemiş oldum
Faiz oranını yıllık %10,50 olarak talep ediniz.
öncelikle mesajıma cevap verceğiniz için şimdiden teşekkür ederim. yaklaşık bir senedir kredi kartlarım ve kredilerimi işsiz oldugum için ödeyemiyorum toplamda 5 kredi kartı ve 1 kredi olmak üzere 6 bankayla icralık durumdayım hiçbiriyle görüsüp de tahahhüt vermedim birşeye imza atmadım güvenebilceğim bir işim olmadan yapmadım. allah yüzüme güldü polislik sınavını kazandım 6 aylık eğitime gideceğim korkum ve sorum şu ''memur olmama engel olur mu icra davalarım? polislik okulundan beni atarlar mı?'' kime bu soruyu sorsam yarısı evet yarısı hayır yanıtını verdi. lütfen net cvplarınızı bekliyorum sağolun..
Madde 6 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 17.06.1988 RG NO: 19845)
Kısa süreli durdurma cezasını gerektiren eylem, işlem, tutum ve davranışlar şunlardır:
C) 10 ay süreli durdurma;
1 - Resmi giysi ve donanımını ihmal nedeniyle yitirmek,
2 - Borçlanıp ödememeyi alışkanlık haline getirmek,
3 - Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına, radyo ve televizyon kurumlarına bilgi ya da demeç vermek.
Polis Memuru olmanıza engel bir durum yok.Borçlarınızı da öderseniz iyi olur.