Çekismeli davada tazminat
Merhabalar bir sene once davali esime cekismeli bosanma davasi acmistim haftaya ikinci celsemiz var bu zaman zarfi icinde baska bi bayanla gorusuyordum yuzuk flnda takmistik bunu davali esim ogrenmisti ve bu celsede davali bunu kullanarak benden tazminat alabilirmi ben 1200 net maasla calisiyorum hacizlerm flnda var hakim tazminat cezasi verirse ne kadar tazminat oderim assagi yukari. Ve bu tazminata itiraz hakkim bulunurmu
Davali esim sigortali olarak calismakta maddi durumu bendennl daha iyidir ortak cocuk yada malimiz bulunmamaktadir.
Cevap: cekismeli davada tazminat
Henuz evliliğiniz devam etmekte ve bir başkası ile nişan bile yapmıştınız, tebrikler doğrusu, eşinize ciddi tazminat ödemek konusunda kendinize daha fazlasını yapamazdınız.
Ödeyecek olduğunuz tazminat , eşinizin kazancı ve sizin borçlarınız-kazancınızdan daha çok, evlilik henuz devam ederken bir başkasıyla başlayan ilişki nedeniyle manevi zarara göre belirlenecektir ve emin olun iyi bir miktar olacaktır , eğer eşiniz tazminat talep ederse.
Sadece sizden değil, eşiniz isterse müstakbel (!) nişanlınızdan da hatırı sayılır bir tazminat alabilir.
2000 TL civarı maaş alan bir devlet memurunun bu durumda 100bin(yüzbin TL) manevi tazminat ödemeye mahkum olduğuna yakın zamanda şahit oldum.Önümüzdeki 10-20 sene eski eşinize çalışmaya(kazandığınızı ona tazminat olarak vermeye) hazır olun derim.Henüz evliyken başkasıyla nişanlanmak(sizin durumunuzu bilmiyorum ama bunu sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan, fotoğraflarla boşanmamış olduğu eşini çatlatan çok akıllı arkadaşlarda var) pek akıllıca bir davranış değil.Tazminat isterse hem sizden hem şu an nişanlı olduğunuz kişiden de ayrıca davacı olarak yüklü miktarlar alabilir.
bu tazminatlarda kişinin geliri hiç mi dikkate alınmıyor? 2.000 TL maaşı olan ve hiçbir mal varlığı bulunmayan bir kişinin 100.000 TL tazminat ödemesi nasıl mümkün olabilir? Benim başıma gelse herşeyi bırakıp yurt dışına yerleşirim,bulursa beni tahsil etsin
NE OLDUM DEMEMELİ, NE OLACAĞIM DEMELİ İNSAN.
Bu sitede feryat figan "amanın neden hakim bana bunca yüklü tazminat cezası verdi" diye hayıflanan bir çok üye, sayın üyenin tedbirsizliği ve sizin gibi üyelerin "kaçarım, göçerim" benzeri telkinleri yüzünden bu noktaya geldiklerini geç anlıyorlar maalesef.
Çok doğru söylemişsiniz. Bende aynı durumdan dertliyim. Bundan 7 ay önce boşanma davası açtım. Davacı olduğum eşimin hala bir avukatı bile yok. 2 kez korunma kararı çıktı hala korunma kararım devam ediyor. Eski eşim tarafından tehdit ve hakarete maruz kaldım. Eski eşim dediğim şahıs 27 aralıkda ailesiyle beraber bir kıza nişan takmışlar ve bütün resimleri sosyal medyada paylaşmışlar. 15 eylülde anlaşmalı boşanalım dedi sonrasında vazgeçtim diyen kendisi. Bende bu fotoğrafları bir arkadaşım aracılığıyla elde ettim. Şimdi hem nişanlısına hem de kendisine manevi tazminat davası açtım. Burada böyle konuşan arkadaşın eşi de benim yaptığımın aynısını yapacaktır eminim.
Abdullah Bey maalesef bu ülkede adalet kavramı gelişmiş değil ve boşanma davalarında kadın maça önde başlıyor ne yazık ki! Tazminat meselesi biraz muallakta bir konu ve kadınlar maalesef boşanmayı kendileri için kazanca çevirmek istiyorlar... Evliyken nişanlanmak konusuna yorum yapamayacağım ancak bu süreçleri yaşadıktan sonra bir daha evlenmeyi planlamak mı? İyi cesaret işi!
Yenilen pehlivan doymazmış....
zaten 20 30 bin tl tazminat ödeyebilecek durumda değilim düğünde takılan takıların hepsi kendi hesabında duruyor ordan bir hak talep etmedim ayrıca abileriyle aramızda husumet var bana küfür içerikli mesajlar yolluyorlar bundan yola cıkarak hakaret davası tazminat acma hakkım veya düğünde takılan takılarda hakkım varsa bende bu yollarla mahkemeye basvuru yaparım