Arsamın çevresinden yüksek gerilim hattı geçiyor.Belediye imar izni vermiyor
Belediye arsam icin imar izni vermemektedir.Nedeni arsamın cevresinden yüksek gerilim hattı geçtigi için Belediye'ye gidip ne yapmam gerektigini sordugumda dilekce yazıp arsanızın karşılıgında size başka yerden aynı emsal de arsa talebimde buluna bilecegimi belirttiler.Fakat ben başka yerde arsa istemiyorum.Arsamı belediyeye devredip parasını almak istiyorum.Yani arsamın kamulaştırılmasını istiyorum.Arsam 400 m2 dir.Bunun için ne yapabilirim
Cevap: Arsamın çevresinden yüksek gerilim hattı geçiyor.Belediye imar izni vermiyor
Belediyeye dilekçe yazıp emsal arsa verilmesini veya kamulaştırılmasını talep edebilirsiniz.
Cevap: Arsamın çevresinden yüksek gerilim hattı geçiyor.Belediye imar izni vermiyor
Kamulastirmak icin belediye'yemi dilekce vermem gerekiyor.Yoksa davamı açmam gerekiyor.
Belediyenin neden size başka yerden aynı emsal de arsa talebinde bulunun demiş şaşırtıcı. Belediyeler imar planlarını hazırlarken elektrik kurumlarından, tarımdan, ormandan vb. kurumlardan görüş alır ona göre planlarını hazırlar. Bana göre mağduriyetinizi giderecek kurum belediye değil yüksek gerilim hattını geçiren kurumdur.