Cevap: Türkiyede hugug...
Mahkemenin "insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturduğu, kaçakçılar tarafından yük hayvanı olarak ve kaçakçılık zannı ile yakalanan tek tırnaklı hayvanların derhal itlaf ve imha edilmesi uygun görülmüştür” kısmı oldukça vahim. İnsan sağlığını tehdit etmedikçe hayvanların öldürülmesi kararı verilmemeli. Kaçakçılıkta kullanılıyor diye hayvanları öldürmenin mantığını anlayamadım.
Terör örgütü kurup, sivilleri öldüren, şehirleri bombalayanlara, sokak ortasında 19 yaşında genci döverek öldürenlere, trafikte ehliyetsiz araç kullanıp, insan ezip öldürenlere (tayyibin oğlu), uyuşturucu kaçakçılarına (tayyibin yiğeni), hırsızlara (bizzat kendisi), ceza vermeyen adalet sistemi, kaçakçılıkta kullanılan hayvanlara idam cezası veriyor. Aziz Nesin diyorum sadece.
Geçen gün çağlayanda yeni yapılan adalet sarayına girdim, (pttyi kullanmak için, adalet sistemini değil çok şükür) maşallah herşey var içerde bir adalet yok, (aynı yerde 2 sene önce avukatlar çevik kuvvet tarafından darp ediliyordu mesela) birde kapıda düzgün bir xray yok. kemer falan herşey çıkarılıyor. İkinci sorunu kısa sürede çözerler tabi. İlkinin ise kolay kolay çözül(e)meyeceğinden eminim. vatandaşta emin. bunu içeri sokulmaya çalışılırken yakalanan silahlardan yapılan sergiden anladım, sayıları o kadar çokki :)
Dosyayı görmeden yorum yapmak sağlıklı değil gerçekten sırf kaçakçılığı önlemek adına hayvanların katli akılla mantıkla bağdaşmaz değil ki hukukla bağdaşsın bilemiyorum belki hayvanlarda hastalık vs kabilinden insan ve diğer hayvanların sağlığı açısından bir tehdit söz konusudur yoksa hukukta böyle bir uygulama yoktur hayvanlara el konulabilir devlet bunları oluyorsa resmi kurumlara tahsis eder veya satışa çıkarabilir.