Çekişmeli Boşanmada Kiralık Evin Durumu
Merhaba,
Şu anda eşimle boşanma aşamasındayım.. Müşterek konuttan da bizzat karım tarafından kovuldum. Evdeki eşyaların çoğu bana ait. Sahiplik iddia ettiğim tüm eşyaların faturaları mevcut. Evlenince kiralık ev tuttuk. Kira kontratı benim üzerime, ancak eşim elbette ki beni eve almıyor. Geçenlerde ev sahibi beni aradı. Karımdan kirayı istemiş, karım ödemeyeceğini ve kiranın şahsım tarafından ödenmesi gerektiğini söylemiş. Ben tabii ki oturmadığım evin kirasını ödemek istemiyorum. Ev sahibiyle karşılıklı olarak anlaşsam ve kira sözleşmesini karşılıklı feshetsek olur mu? İki eşin de onayı olmadan kira sözleşmesi feshedilebilir mi? Okuduğum kadarıyla sözleşmeye taraf olmayan eş bildirmesi durumunda sözleşmenin tarafı olabiliyor. Ancak şu ana kadar böyle bir bildirim gelmedi eşimden. Yani sözleşme yalnızca ev sahibi ve benim aramda. Fesih işlemi gerçekleşirse bunun akabinde de eşyalarımı eşim evdeyken gidip alsam ve başka bir evi kiralayıp eşyalarımı oraya götürsem bir sakınca var mı?
Size danışmadan bir işe kalkışmak istemedim. Yardım etmeye çalışan herkese şimdiden teşekkürler.
Cevap: Çekişmeli Boşanmada Kiralık Evin Durumu
Kira kontratını feshedebilirsiniz. Eşiniz malsahibi ile yeni kira kontratı yapabilir. Eşyaları vermezse ne yapacaksınız? (Davada eşyaların iadesini istemelisiniz).
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Ben ev sahibi ile kirayı karşılıklı feshettiğim takdirde ev sahibi eşim ile kontrat yenilemeyeceğini söylüyor. Zaten ev sahibi eşimin problem çıkarmasından dolayı şikayetçi. Sözleşmenin feshinden sonra evin boşaltılmasını istiyor. Ben bu aşamada elimde fesihnamenin nüshasıyla eve gidip tüm eşyaları kiraladığım daha ucuz bir eve taşıyacağım. Kısacası ben eşyaları kaçırmıyorum, sadece başka bir eve taşıyorum. Eşime de istediği takdirde benim kiraladığım evde oturabileceğini söyleyeceğim. Amacım koca sıfatıyla boşanmakta olduğum eşimi hukuki olarak mağdur etmemek. Zaten kendisi mağduru oynamak için hazırda bekliyor. Ona bu fırsatı vermemeye özen gösteriyorum. Eşyalarım ile ilgili tavsiye ettiğiniz üzere dava açıldı zaten. Bu sebepten eşyayı kaçırma gibi hiçbir planım yok. Artık eşyaların tam mülkiyetini dava sonunda almaya çalışacağım. Kaygım yeni aldığım eşyaların ne kadar süreceğini kestiremediğim bir dava sürecinde onun kullanımında kalmasını önlemek.
Eşiniz müşterek oturduğunuz kirada olan eve AİLE KONUTU ŞERHİ koydurmadan bu feshi yapın bir an önce derim. Yoksa eşiniz bir avukatla görüşürse ve aile konutu şerhi koydurma hakkının olduğunu öğrenirse boşanana kadar bu kirayı ödersiniz!!!
Bir avukatla görüşüp hareket etmenizi tavsiye ederim. Haklarınızı, avantajlarınızı, dezavantajlarınızı iyice öğrenin! Ayrıca bu ev sahibi sizin için boşanma davasında şahitlik yapıp yapamayacağı mevzusunu da muhakkak görüşün. Boşanma davalarında şahitler ve söyledikleri önemlidir!!!
bence ev sahibi ile kontratı fesih edin,sonra da gidip elektriği suyu doğalgazı kestirin ya kendi sözleşme yapmak zorunda kalacak ya da çıkmak zorunda kalacak.
Zaten çıkmak zorunda kalacak. Çünkü ev sahibi kesinlikle kendisiyle sözleşme yapmak istemiyor. Benim merak ettiğim fesih gerçekleşince ben gidip tüm eşyaları başka kiralık eve götürebilir miyim? Dediğim gibi amacım eşya kaçırmak değil. Sadece evi tahliye ettiğim için eşyaları başka bir eve taşımak istiyorum. Daha ucuz bir eve yani. Eşim yine gelsin otursun istiyosa. Buna hukuki bir engel var mı?
Aynı sıkıntı benim başımda da var ev sahibim benim yanımda eşimi evde istemiyor benim uzaklaştırmam var anlaşmalı fesh yapabilirmiyim ev sahibimle eşyalarımı keriz gibi kullandırmak istemiyorum boşanma davası açmadım ama kafam çok karışık
EşyalarıMı değil, eşyalarıNızı....
Ortak yaşadığınız evdeki eşyalar da ortaktır. Sadece size ait değil.
Iyice avukat bey eşyaların hepsi düğünden önce alındı ve hepsi annemin üstüne ve eşim düğünden 9 gün sonra annesine götürdüm
Altınlarla birlikte geriye gelmedi sonra geldi bağırış çağırış koruma kanununa sığınıp beni evden uzaklaştırdı sonuç ben annemin evinde haksız yere oturuyorum o benim evimde yani ben bu olaydan nasıl eşyalarımı alırım sıkıntılar devam edecek bu belli herkes gerçek yüzünü gösterdi
Konum çok benzer... Abdullah Yaman bana kısa mesaj atabilir misiniz?